Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Soru:"TESTİS KANSERİ" (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/546423-soru-testis-kanseri.html)

Bluesky24 19-04-2010 11:38 PM

Soru:"TESTİS KANSERİ"
 




Merhaba Özcan bey,

Nisan ayında testis kanseri teşhisi kondu ve nisan ayı içerisinde sol testisim alındı.Operasyondan sonra 2 kür kemoratapi aldım.Kemoterapi sırasında AST VE ALT değerlerim yükseldi (200-250 civarında) ancak sorun olmadığı söylendi ve 2 kür kemoterapiyi tamamladık.Ancak kürler bititkten sonra yaptırdığım testlerde AFP Değerim çok düşmesine rağmen normal değerin altına inmedi.Halen 1-2 değer yukarda doktorlarım tarafından kareciğerimin yağlı olduğu söyleniyor.Bu değerin yüksek kalması kanserın başka bir organa sıçradığını gösterir mi?Düşürmek için ne yapılmalı. Bu konu hakkında yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.

Yard.Doç.Dr. Özcan YILDIZ



19.22:38:17



Sayın üye,Teşhisiniz muhtemelen nonseminomatöz testis kanseri. Tedavi başında beta HCG değeri kaçtı? Tedavi sonunda AFP değerinin tamamen düşmesini bekleriz. Ancak AFP değerini yükselten karaciğer hastalığınız da olabilir. Son AST, ALT değeriniz düzeldi mi?Bu durumda yeni tomografileriniz gerekirse PET görülüp tekrar değerlendirilmesi gerekiyor. Geçmiş olsun.



Kaynak: www.saglikdanis.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.