![]() |
Soru:"tansiyon yükselmesi" 36 yaşındayım kendimi bildim bileli büyük tansiyonum 8.5-9, küçük tansiyonum 5-5,5tür. ve bu değerlerle kendimi oldukça iyi hissetmekteyim. ancak son dönemlerde başımda dolgunluk hisse, enseden giren ağrı, gözlerim kör olacakmış gisi hissetmenin yanısıra midemde bulanıyor. kendimi inanılmaz halsiz hissediyorum. bir kaç kez bu durumda tansiyonumu ölçtürdüm 12 büyük 6.5 küçük civarındaydı. benim vücudum büyük tansiyonumun 11den yukarı olmasını kaldırmıyor daha öncede yaşadım. ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. bir de bu zamanlarda kalbimde inanılmaz bir çarpıntı oluyor. nabzım 95 civarında oluyor. Uzm.Dr. Gülnihal TUFAN 20.09:32:34 Hipertansiyon, kan basıncının 140/90 mmHg ve üzerinde olmasıdır. Hipotansiyon (düşük tansiyon) ise 90/60 mmHgnın altında olmasıdır. Sizde hipotansiyon mevcut. Bunun ve ara ara olan çarpıntılarınızın nedeninin araştırılması gereklidir. Dahiliye uzmanına muayene olmanızı, gerekli tetkikleri yaptırmanız uygun olacaktır. Saygılarımla. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:59 AM. |