![]() |
Soru:"kreatin yüksekliğinin riskleri nelerdir" İYİ GUNLER DILERIM . BEN 1947 DOGUMLU EMEKLİ ÖĞRETMENİM KREATINIM.2.27.KALSİYUM.10.7 HİPERTANSIYON HASTASIYIM.KİSTİK BÖBREK HASTASIYIM. DİLATRENT 12.5 KARVEZİT 300 LÜK. KULLANIYORUM.LDL 145 HDL 45.BU BİLGİLER ÇERÇEVESİNDE SORMAK İSTİYORUM SAYIN DOKTOR BİRTÜRLÜ TANSİYONUM DÜŞMÜYOR HEP 14/10 CİVARINDA SEYİR EDİYOR. BANA NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ. (DOKTORA GİTTİM DEVAMLI KONTROL ALTINDAYIM AMA ONLAR BU KONUDA PEK BİLGİ VERMEDİLER.) ŞİMDİDEN CEVABINIZ İÇİN VE BU FAYDALI SİTEYİ YAŞATTIĞINIZ İÇİN TEŞŞEKKÜR EDERİM. Uzm.Dr. Gülnihal TUFAN 13.07. 23:48:52 Polikistik böbrek hastalığı kalıtsal olan yıllar içinde böbrek fonksiyonlarında azalma ile seyreden bir hastalıktır.Yaptırdığınız tetkik sonuçlarına göre böbrek fonksiyonlarınızda azalma mevcut ve kullandığınız antihipertansif ilaçlara rağmen tansiyonunuz hala yüksek seyrediyor.Yüksek tansiyonhem böbrek yetersizliği gelişimi hızını artıracak hem de kalp ve damar sorunlarına neden olacağından bir an önce tedavinizin düzenlenmesi (ilaçlarınızın dozlarının ayarlanması veya yeni ilaç eklenmesi) gerekmektedir. Bunun için de en kısa zamanda bir nefroloğa başvurmanızıöneriyorum.Tuzsuz diyet, kilolu iseniz kilo vermeniz de böbrek yetersizliği gelişim hızını azaltacaktır. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:19 AM. |