![]() |
Soru:"doktor bey ne olur bir yol gösterin" doktor bey 26 yaşında bir erkek beyaz kanı düşük çıkıyordu yapılan araştırmalar sonunda karaciger ve dalakta büyüme olduğu saplandı. fakülteyede gittik ama bir doktor diğerine gönderiyor üst abdomen usg incelemsi yapıldı. SONUÇ: Hepatosplenomegali. karaciğerde kaudat lob hipertrofisi,kaudat lob inferior kesimde lateralde yaklaşık 15,63x13,51mm boyutlarında longitüdinal anekoik kistik lezyon,renkli dopler ile yapılan değerlendirmede tarif edilen lezyonun dilate venöz yapılar oldugu tespit edildi.(PORTAL HEPATİK VENÖZ FİSTÜL) Portal ven ileri derecede dilatasyon (17.32mm),portal ven etrafında multiple variköz yapılar ve renkli dopler degerlendirmede karacigerde hepatafugal akım (portal hipertansiyon) sonuç bu çıktı doktor bey bizim hangi branştaki doktora gitmemiz lazım ve nasıl bir tedavi izlememiz gerekiyor. biz trabzon merkezde oturuyoruz. BU BENİM EŞİM DOKTOR BEY ONUN İÇİN ÇOK ÜZÜLÜYORUM VE ENDİŞELENİYORUM DAHA ÇOK GENÇ BENİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİRSENİZ ÇOK SEVİNİRM CEVABINIZI BEKLİYORUM DOKTOR BEY ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER * Prof.Dr. Osman Nuri DILEK 06.09. 15:34:24 Portal hipertansiyon ciddi bir rahatsızlıktırBaşarı iyi takip ve uyumlu bir hasta ile dasha fazladırLütfen tanı konulan yerdeki doktorlarınızı ve önerilerini izleyin. Bu şekilde tedavi ve umut aramayın. Her sorunuzu sizi en iyi bilen hekiminize sorun...Sağlıcakla kalınProf ON Dilek Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:17 PM. |