Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Konuşma odyometrisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/545771-konusma-odyometrisi.html)

Bluesky24 19-04-2010 10:04 PM

Konuşma odyometrisi
 


Konuşma odyometrisi: İki tipi var.Birincisi konuşma mesafesi testi.Bu test işitme kaybının değerlendirilmesinde en kolay yöntemdir.Duyulabilen en uzak mesafeye dek ses azaltılıp, çoğaltılır.



İkincisi ise Freiburger konuşma testidir.Test kelimeleri 10 adet çok heceli veya 20 tek heceli kelime birleştirilir ve kulaklıktan dinletilir.Doğru tekrarlanan kelimelerin yüzdesi olarak sonuç verilir. Normali****** 81,5 dB de sayılar için % 50 anlama, 50 dB de kelimeler için %100 anlamadır.



İleti tipi işitme kaybı; Sayılar ve tek heceler için olan eğri daha yüksek ses şiddetine kayar.



Sensorinörinal tipte işitme kaybı; Sayı ve tek hece anlama eğrileri arasındaki mesafe büyümüş, tek hece eğrisi değişmiştir.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.