![]() |
Soru:"istek" Sevgili Hocam Annem KOAH hastası bende Uludağ Üniversitesinde görev yapıyorum Bronkodilatörler kullandırıyorum zaman zaman ama kullandığı ilaç sayısı fazla olduğundan çekiniyorum KOAHın en güzel tedavi yöntemi hangisidir beni aydınaltırsanız sevinirim saygılar Uzm.Dr. Sevin Karalar 21.07. 07:28:15 Merhabalar,KOAHta tedavi hastalığın düzeyine göre değişmekle beraber öncelikle uzun etkili inhaler bronkodilatatörler ve uzun etkili inhalesteroidler uzun süreli tedavide rahatlıkla kullanılabilecek, inhaler olarak kullanıldığı için yani ağızdan yutulmadığı için kana emilimi, dolayısı ile yan etkisi de oldukça az olan ilaçlardır. Bunun dışında yine inhaler kullanılan ve ağızdan hap olarak kullanılan bazı ilaçlar, hatta hastalığın düzeyine göre devamlı oksijen ya da bazı cihazlar da önerilir; ancak anladığım kadarı ile annenizin durumu çok da ağır değil. İlerlememesi için madem üniversitede çalışıyorsunuz Göğüs Hastalıkları polikliniğine düzenli olarak takiplere götürün ve hekim arkadaşların önerdikleri tedaviyi çekinmeden uygulayın. İlaçların yan etkileri gözardı edilecak kadar düşüktür, ancak KOAH ileri evrelerde daha fazla sıkıntı yaşamanıza yol açabilir. Saygılarımla. Uz.Dr.Sevin Karalar Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:50 AM. |