![]() |
Soru:"kolesistit" Sayın hocam Yaklaşık iki ay önce mide,sırt ağrısı ve kusma şikayetiyle doktora gittim.Yapılan tetkiklerden sonra kolesistit tanısı konuldu.Keseden dışarı çıkan taşlar ve kesedeki taşlar ercp yöntemiyle alındı.Safra kesesinin ağzı genişletildi ve doktor tarafından bana çamurun boşalacağı söylendi.Ancak taburcu tarihinden 1,5 ay geçti ve hala diyet yemekleri yememe rağmen mide ağrım devam ediyor.Şu an hiçbir ilaç kullanmıyorum.Ne yapmamı tavsiye edersiniz?Safra kesem alınsa hayatımı normal şekilde devam ettirebilir miyim?İlginize teşekkürler....(31-kadın) Doç.Dr. Ömer Faruk AKINCI 19. 11:25:40 Doğrusu tekrar muayene olarak ne yapılacağına karar verilmesidir. Bence tekrar bir Karın ultrasonografisi yapılarak son durumun görülmesi uygun olur.Taş oluşmuşsa safra kesesi zaten görevini yapmadığı gibi zararlı olmaya başlamış demektir. Alınması şimdikinden farklı bir durum ortaya çıkarmayacaktır.Geçmiş olsun Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:48 PM. |