![]() |
Pediatrik Allerji Pediatrik Allerji Tıp Yayınının Yazarı: S. Ülker Öneş Tıp Yayınının Yayın Evi: Tıp Yayınının Türü: Pediatri Tıp Yayınının Özellikleri: Baskı : 2007 Sayfa : 264 Boyut : 16X24 cm Açıklama: Çocuklarda allerjik hastalıkların ve özellikle astımın prevalansı artmaktadır.Batı tarzı yaşam,beslenme biçimi,ev havalanmasını önleyen modern döşemeler bu prevalanstan sorumludur.Türkiye'de özellikle hava kirliliği,trafiğe çıkan araç sayısının giderek artması buna etki yapmaktadır.Allerjik hastalıkların bazılarında genetik faktörler yatmaktadır,ancak çevre faktörü de son derece önemlidir.Bu hastalıkların hepsi erken tanı ile önlenebilir,tedavi edilebilir. İÇİNDEKİLER 1.Astım ve Allerjik Hastalıklardan Korunma 2.Allerjik Hastalıkların Tanısında İn Vivo ve İn Vitro Yöntemler 3.Hışıltı Çocuk Fenotipleri ve Tedavisi 4.Hijyen Hipotezi 5.Astım Genetiği 6.Astım Patogenezi 7.Çocukluk Çağında Astım Tanısı 8.Çocuklarda Kronik Astım Tedavisi 9.Çocuklarda Akut Astım Atağı ve Tedavisi 10.Gastroözefageal Reflü ve Astım İlişkisi 11.Astım ve Spor 12.Allerjik Rinit 13.Allerji ve Kulak 14.Sinüzitler ve Allerji 15.Atopik Dermatit 16.Aşırı Duyarlılık Reaksiyonları ve Patofizyolojileri 17.Ürtiker 18.Anafilaksi 19.Allerjik Konjontivitler 20.Allerjik Hastalıkların Tedavisinde Kortikosteroidler 21.Allerjik Hastalıkların Tedavisinde Lökotiren Antagonislerinin Yeri 22.Allerjik Hastalıkların Tedavisinde Antihistaminiklerin Yeri 23.Allerjik Hastalıkların Tedavisinde İmmunoterapi 24.Gıda Katkı Maddeleri ve Allerji 25.Besin Allerjileri 26.İlaç Allerjileri 27.Böcek Allerjileri 28.Lateks Allerjileri 29.Allerjik Hastalıklar ve Beslenme 30.Allerjik Hastalarda Hasta Eğitimi 31.Çocukların Allerjik Hastalıklarında ve Astımda Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:59 AM. |