![]() |
Soru:"merhaba dr hanım" ben uşak üniversitesi hemşirelik öğrencisiyim.benim yiğenim 3 yaşında ve hala konuşmuyor.biz izmirliyiz dra götürdük asd+pulmoner darlık dediler ve şu anda asd kapanmış durumda ama yiğenime otistik+retardasyon+hiperaktif tanıları koyuldu.görünüşünde hiç bir sorun yok gayet normal ama yaşıtlarından çok farklı konuşmuyor ,bir şeylere odaklanmıyor çok sinirli.kızdığında hemen kafasına sert bi şekilde vurup duruyor.devamlı koşuyor bu aralarda kendiliğinden hiçbişey olmadan ağlıyor hiçbişey yokken hemde.izmirde ruh sağlığı doktoruna götürdük yanlış hatırlamıyorsam risperdal die bi ilaç verdi odaklanmasını sağlıycakmış geceleri mamasının içinde veriyoruz. çok araştırdım gösterdiğimiz hareketleri yapıyor ,elif ismi ismini çağırdığımızda bakıyor ama kendiliğinden çok ağlamaya başladı dediğim gibi görünüşünde hiçbir sorun yok çok tatlı bi çocuk gülüyor anlıyor gibi duruyor.yengem pek ilgilenmiyor internette bi sayfada bu çocuğun tek nedeni soğuk anne die bi yazı okudum anne ilgisi gerekiyomuş galiba bizimkiler düzelir deyip umursamıyorlar artık çünkü çok yaramaz ,özel eğitime gidiyor hocası gayet memnun dediğini yapıyormuş.acaba konuşacakmı ve ilerde ne gibi değişiklikler bizi bekliyor olumlumu olumsuzmu büyüdüğündede yaşıtlarıyla arsında çok fark olurmu? Uzm.Dr. Yasemen User DENİZMEN 03.12:20:21 Sayın Derya Divrik, Yeğeninizin rahatsızlığı çocuk nörolojisi ile ilgili, sanırım nefroloji ile bir karışıklık olmuş, sorununuzu çözmek için, çocuk nöroloji ve çocuk psikiyatri uzmanlarının ortak karar verebileceği bir eğitim hastanesine başvurmanız uygun olur. Geçmiş olsun dileklerimle.Uz. Dr. Yasemen User Denizmen çocuk Nefroloji uzmanı Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:31 AM. |