![]() |
McDonald's Ceo'su neden öldü? HAMBURGER YİNE TARTIŞILIYOR Doktorlar ve uzmanların yıllardır, 'fast-food insan sağlığına zararlı' diye bağırmaktan dilinde tüy bitti. Ancak özendirici reklamlar yüzünden milyarlarca insan fast-food peşinden koşmaya devam etti. 'Sakıncalı yiyecek' hamburgerin, sağlığa zararlı olduğu bir kez daha kanıtlandı. Hem de dünyanın fast-food devi McDonald's'ın en tepesindeki ismin hayatı pahasına. İKİ KEZ BAĞIRSAK AMELİYATI GEÇİRDİ 15 yaşından bu tarafa her gün hamburger yiyen ABD McDonald's'ın CEO'su Charlie Bell, bağırsak kanserinden hayata veda etti. Uzmanlara göre, Bell'in ölüm nedeni yıllardır yediği hamburgerlerdi. Fazla yağlı ve yüksek kalorili hamburgerler, Bell'in bağırsak kanserine yakalanmasına yol açmıştı. İki kez ameliyat geçiren Bell, bir süre önce sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmıştı. Big Mac'ler mi öldürdü? McDonald's'ın 44 yaşındaki CEO'sunun bağırsak kanserinden ölmesi ürkütücü bir soru gündeme getirdi: Patron hamburgerden mi öldü?. Doktorlar, Charlie Bell'in kanserden ölmesinin, her gün hamburger yiyip kola içmesine bağlı olduğunu açıkladı. Dünyada milyonlarca kişiye hizmet veren McDonald's zincirinin eski CEO'su Charlie Bell (44), 15 yaşından beri düzenli olarak her gün hamburger yiyiyordu. Gençlik yıllarından itibaren McDonalds'ta çalışan Bell, en üst düzeyde yöneticilik anlamına gelen CEO olarak atandıktan 1 ay sonra, rahatsızlandı. kalın bağırsak kanseri teşhisi koyulan başarılı yönetici, geçtiğimiz hafta hastalığa yenilerek hayatını kaybetti. Son yıllarda obeziteye yol açtığı gerekçesiyle büyük tepki toplayan McDonald's zincirinin CEO'sunun kanserden ölümü, tüm dünyada yankı uyandırdı. Charlie Bell'in uzun yıllar boyunca McDonald's'- tan besleniyor olması, olayı tam bir skandal haline getirdi. Bell'in ölümünü manşetine taşıyan İngiliz The Sun gazetesi, "Patronu 'Big Mac'ler mi öldürdü?" sorusunu ortaya attı. Amerikalı doktorlar, Bell'in kanserden ölüm nedeninin her gün hamburger yiyip kola içmesine bağlı olabileceğini iddia ederken, tümünün birleştiği ortak nokta ise, yağlı ve yüksek kalorili besinlerin insan sağlığını tehdit ettiği oldu. Şirketten yapılan açıklamada ise, 'O, McDonald's ile büyüdü. Mesleğine aşıktı' denildi. 'YANAN ET KANSER YAPAR' Konuyla ilgili bir açıklama yapan kanser uzmanı Doktor Sualp Tansan, aşırı hayvani besin tüketiminin kolon kanserine zemin hazırladığını belirterek, şunları söyledi: "Kolon kanserinde, beslenmenin çok büyük etkisi vardır. Ancak hatalı beslenme, kansere direkt neden oluşturmaz. Yüksek ısıda pişirilen hatta yanan etlerin, kanser riskini artırdığı, bilimsel olarak da ispatlanmış bulunmaktadır." TAKVİM Kaynak : Bayposta.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:26 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.