![]() |
Soru:"Ucak Korkusu" Merhaba doktor bey, benim sorum her zaman daha fazla bana etkileyen ucak korkusu(yas= 28 , kilo= 70 ve boy=178 cm, erkek). Gecenlerde ucakla yolculuk yaparken ilk kalkis esnasinda midemde kasilmalar basladi ve sonra bu kasilma tüm karnima yayildi. Daha sonra el parmaklarim uclari birlesip ellerim bileklerinden ice dogru birlesti. Kaslarim iyice kasilmisti ve ne acabiliyor ve ne de haraket ettirebiliyordum. Ancak konusabiliyordum. O anda görevli olan kisilerden birisi gelip yanima bana oksijen verdi 20 dakika kadar. Ayrica o onda tansiyonum normaldi ve kalbim dakikada 130 atiyordu. Ellerim yavas yavas acildi. Ancak hala ellerim titriyordu. Sükürler olsun ki öteki gün bu titreme de yok oldu. Benim sorum ben ne yapmaliyim? Hangi ilaclar kullanmaliyim tekrar ucuslarimda. Eger o gün ucusta bana oksijen vermeselerdi bana en kötü ne olurdu? Sizin bu konudaki degerli bilgilerinizi bekliyorum. Eger kullanmam gereken bir ilac varsa bana söylemeniz mümkün olur mu? Selamlar, iyi calismalar. Prof.Dr. Hamdi TUTKUN 23. 10:27:10 uçuş ve kapalı alnlarla ilgili bir fobiniz olabilir. bu nedenle panik atağı yaşamış olabilirsiniz, doktora başvurup ilaç kullanabilirsiniz.tekrar yaşadığınızda hiç endişelenmeyin hayati tehlike yaşamazsınız, kalbinize, beyninize birşey olmaz Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:54 AM. |