Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Bu arabalar doktor gibi! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/544826-bu-arabalar-doktor-gibi.html)

Bluesky24 19-04-2010 07:50 PM

Bu arabalar doktor gibi!
 


Yeni geliştirilen bir teknoloji ile otomobiller, sürücünün kan şekerini ölçüyor ve belirli bir seviyenin altına düşerse ''Yemek ye'' diye uyarıyor.



68. Amerika diyabet Birliği bilimsel toplantısında Medtronic firması ''M-Powered Concept Car'' isimli ürünü tanıttı. Sürücüye bağlanan bir glikoz izleme cihazı, kandaki şeker miktarını ölçerek bluetooth ile araçtaki bilgisayara iletiyor. Bu bilgiler, araçtaki LCD ekranda da gözlenebiliyor.



Ürün, güvenli sürüş için özellikle şeker hastalarının kandaki şeker oranını görsel ve sesli olarak takip etmesini amaçlıyor. Yol boyunca şoförün kan şekerini gözleyen bilgisayar, şeker seviyesi belirli bir düzeyin altına düşerse bunu sesli ve görüntülü olarak şoföre iletiyor ve acil olarak yemek yemesi gerektiğini söylüyor.



Projenin bir sonraki aşamasında bilgisayar, şoför yemek yemeyi reddederse ya da şeker seviyesinde anormal bir durum olursa bunu, GPS gibi bir teknoloji yardımıyla en yakın tıbbi yardım ekibine iletecek ve ekibin söz konusu araca yönlenmesini sağlayacak



Kaynak : Bayposta.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:49 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.