![]() |
Obezite astımı tetikliyor Araştırmacılar normal kiloda olan astım hastaları ile fazla kilolu astım hastalarını karşılaştırdılar. Sonuç olarak fazla kilolu olan astım hastalarının çok daha ciddi sorunlar yaşadıklarını ve hatta hastanede tedavi görmek durumunda kalabildiklerini ortaya çıkardılar. Araştırma sonuçlarına dayanarak uzmanlar fazla kilolu astım hastalarının daha sıkı bir şekilde hastalıklarını takip etmelerini gerektiğini vurguluyorlar. çünkü bu kişilerin hastalığı daha ciddi yaşadıkları kanıtlandı. Uzmanlar fazla kilolu astım hastalarının kilo vermesi gerektiğini belirtirken, egzersiz yapmanın da astım hastaları için çeşitli problemler yaratabileceğini de açıkladılar. Astım hastası bir kişi yoğun şekilde egzersiz yaparsa nefessiz kalabilir ve bu da bir astım krizini tetikleyebilir. Bu nedenle fazla kilolu astım hastalarının yürüyüş ya da hafif tempoda koşu gibi kendilerini çok zorlamayacakları bir egzersiz programı ile sağlıklı bir diyet listesi eşliğinde kilo vermeleri tavsiye ediliyor. Kaynak: saglicaklakal.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:42 PM. |