![]() |
Soru:"lenf bezi şişmesi" saygılar hocam,ben 30 yaşında bir bayanım 1 hafta önce kulağımın arkasında dokunulduğundahafif ağrı yapan bir şişlik farkedip hemen doktora gittim yapılan USGde cilt altı yağ dokuda 9*2,5 boyutlarında oval şekilli reaktif karakterde lenf nodu izlenmektedir diye sonuç çıktı.doktor bana 7günlük ETOL FORT İLE ALFASİD 750 mg.lık ilaç tedavisi verdi.ilaçlarım bugün bitti ama şişlik hala duruyor ve bu beni çok korkutuyor,hocam şimdi ne olacak nasıl bir yol izlemem gerekli cevaplarsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ 13. 01:23:40 Lenf bezindeki sislik agriyla beraberse ve kucukse enfeksiyon kaynakli olma ihtimali yuksek. eger agrisiz ve surekli buyuyor veya baslangictan itibaren buyukse ve de vucudun baska yerlerindede cikiyorsa o zaman tumor kaynakli olabilecegi ustunde durulmalidir. yazdiginiz boyutlar eger mm capinda ise, (mm veya cm oldugu belirtilmemis)(9x2.5 mm) kucuk sayilir. antibiyotik sonrasi bir sure takip edilmelidir.enfeksiyonsonrasinda reaktif lenf nodulleri gelisir ve bunlarin boyutunun kuculmesi zaman alir. merak etmeyin. gecmis olsun. Kaynak: www.saglikdanis.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:11 AM. |