![]() |
Soru:"hepatit tanısı" hocam saygılar benım kız arkadasım 19 yasında ve 2 yıl once kan tahlılıne dayanarak samsundakı doktorlar taşıyıcı hepatit teshısı koydular tedavısı nı sordugumuzda ıse sadece kendısıne ıyı bakmasını soylemekten baska bır sey solemedıler ve öene kadar kanında tasıyacak bu vırusu dendı ancak 1 ay once gene kan verdı ve hepatit cıkmadı ve 2 adet koruyucu vurdular son ıgneyı vurulmadan ben suphelendım gene test yaptırdım baska bı hastanede orada ıse hepaitt var koruyucu vurulmaması gerekıyordu dedler bızde 3. uncu asıyı yaptırmadık ben bu işi anlamadım tedavisi varmı varsa siz hangi hastane yada hekimi önerirsiniz bu konuda bizi aydınaltırsanız sevinirim çünkü samsunda benim hiçbir hekim yada hastaneye guvenım kalmadı saygılarımla Doç.Dr. Yusuf AKCAN 29. 15:40:05 karaciğer enzimleri yani ALT ve AST yüksek değilse çok endişelenmeye gerek yok.ankara da büyük üniversite hastanelerinden birine veya düzen laboratuvarlarına hbs ag baktırınız.hbd ag pozitif ise ve karaciğer enzimleri normal ise taşıyıcıdır. taşıyıcılarda dengeli beslenme ve alkolden uzak durma dışında bir şey yapmaya gerek yoktur. bir de hepatit A aşısı olmalıdır.sağlıcakla.. Yazının Orjinali için Lütfen www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:00 AM. |