Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Diğer Sağlık Haberleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/)
-   -   Migren ağrıları göğüs kanseri riskini azaltabilir (http://www.hayatimdegisti.com/forum/diger-saglik-haberleri/544170-migren-agrilari-gogus-kanseri-riskini-azaltabilir.html)

Bluesky24 19-04-2010 06:34 PM

Migren ağrıları göğüs kanseri riskini azaltabilir
 
Uzmanlar migrenin genellikle hormonlardan kaynaklandığını ve göğüs kanserinin de hormonlarla alakalı olduğunu belirtiyorlar. Yeni yapılan araştırmayla hormonlar, migren ve göğüs kanseri arasında yakın bir ilişki olduğu ortaya çıktı.







Araştırma sonucuna göre migreni olan kadınların göğüs kanseri olma riskinin %30 daha az olduğu görüldü. Ancak araştırmacılar henüz bu bağlantının biyolojik olarak açıklamasına ulaşılamamasına rağmen bu sonuçların kesin olduğu belirtildi.







Araştırma kapsamında 3,412 menopoz dönemindeki kadın incelendi. Migren hastası olan katılımcıların göğüs kanseri olma riskinin %33 daha az olduğu gözlemlendi. Şimdi uzmanlar bu bağlantıları çözerek göğüs kanseri için yeni tedavi yöntemleri geliştirmek üzere araştırmalarına devam ediyorlar. çünkü araştırmacılar bu bağlantının migren tedavisinde kullanılan ilaçlardan kaynaklanabileceğini belirtiyorlar.





Kaynak: saglicaklakal.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:08 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.