Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Detoks (http://www.hayatimdegisti.com/forum/detoks/)
-   -   Yeni Yılda Yenilenme Zamanı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/detoks/617105-yeni-yilda-yenilenme-zamani.html)

Işıldayan Safir 01-01-2011 05:40 PM

Yeni Yılda Yenilenme Zamanı
 
Yeni Yılda Yenilenme Zamanı: Detoks

Yepyeni bir yıla merhaba dediğimiz bugünlerde, bedenimizi ve ruhumuzu temizlemenin ve yenilenmenin zamanı geldi diye düşünüyorum.

http://www.indigodergisi.com/64/deto...tioksidant.jpg

Yeni yıl; adı üstünde yeni bir sayfa demektir. Zamanı geldiğinde eskiyi temizleyip yeniye yer açabilmek gerekir. Eskiyi göndermezsek, yeniye yer açamayız, temizleme işlemini zamanında gerçekleştirmezsek, biriktirdiğimiz tüm bu şeyler, ister bir eşya olsun, ister bedenimiz ve duygularımız olsun, bir süre sonra çöplük haline gelir ve rahatsızlık vermeye başlar. Tıpkı vücudumuzda biriken çöpler, yani diğer adıyla toksinler gibi.

Havada, yiyeceklerimizde, içeceklerimizde bulunan toksinler; vücudumuza girdikten sonra yağ hücrelerinin içinde birikirler. Mercimek büyüklüğünde bulunan yağ hücreleri şişerek fasulye büyüklüğüne ulaşır. Yeterli kan dolaşımı olmadığı için sıkışan yağ hücreleri bedenimizde selülit dediğimiz portakal kabuğu görüntüsüne sebep olur.

Vücudumuzdaki sinyaller ise; baş ağrısı, sırt ağrıları, sık sık soğuk algınlığına yakalanmak, yorgunluk, eklem ağrıları, burun kaşıntısı, sinirlilik, deri döküntüleri, öksürük, uyku hali, deri kızarıklıkları, göğüs hırıltısı, gözlerde irritasyon, uykusuzluk, bulantı, boğaz ağrısı, savunma sisteminizde yavaşlama, baş dönmesi, hazımsızlık, boyun tutulması, değişken ruhsal yapı, anoraksiya, sinüslerin tıkanması, anksiyete, ağız kokusu, dolaşım bozukluğu, ateş, depresyon, kabızlık, vs.dir.

http://www.indigodergisi.com/64/bas_...hatsizlik_.jpg

Bedenimizin kendini yenileyen muhteşem mekanizması, lenf drenaj yoluyla çoğu zaman bu zararlı toksinleri atmaya programlanmıştır. Maalesef günümüz şartlarında ne kadar sağlıklı beslenmeye çalışsak da, bunu yeterince gerçekleştiremediğimiz bir gerçek. Üstüne bir de sigara, alkol, uykusuzluk v.s de eklendiğinde bağışıklık sistemimiz zayıflar ve toksinleri atamadığı için sinyal vermeye başlar. İşte bu noktada yapabileceğimiz en iyi şeydir temizlik; bir diğer adıyla Detoks.

Detoks işleminin yapılması için birçok yöntem olmasına rağmen, en pratik yollar nelerdir? İsterseniz bir göz atalım:

Her şeyden önce bedenimiz ve zihnimiz bir bütün olduğu için sadece yediklerimiz ve içtiklerimizle değil, duygu ve düşüncelerimizi de temizlememiz tam bir bütünlük sağlayacak ve bizi rahatlatacaktır. Yani hem içten hem de dıştan Detoks yapmak gereklidir. Dıştan arınmanın yolları olduğu gibi, içsel arınmanın da yolları vardır: Oruç, namaz, yoga, meditasyon insanı dinlendirir, huzur verir, arınmayı kolaylaştırır. Tüm ruhani liderler aydınlanma öncesinde arındıkları bir dönem geçirmişlerdir.

http://www.indigodergisi.com/64/doga...x_toksin_6.jpg

Yenilenmeye ve Detoks’a bir hafta boyunca meyve ve sebze ağırlıklı beslenerek başlayabiliriz. Bunları çiğ olarak tüketmekte fayda var. Taze sıkılmış meyve suyu (Greyfurt-portakal-limon) sebze suyu (Maydanoz-havuç-lahana) bol kereviz, ıspanak tüketelim, bol bol su içelim. Sabahları kalkar kalkmaz bir bardak ılık ballı su içmeyi alışkanlık haline getirelim. Her gün tuzsuz badem, fındık yiyebiliriz. İkinci hafta sebzeleri pişirerek tüketebiliriz. Bu arada baklagillere de yer verebiliriz.

http://www.indigodergisi.com/64/doga...x_toksin_5.jpg

Detoks programının esası; su içmek, çiğnememek, masaj yaptırmak, yoga-meditasyon yapmak, stresten uzak durmaktır. Masaj vücutta biriken toksinleri süpürmek, harekete geçirmek için birebirdir. İçilen bol sıvı ile bu süpürülen toksinler vücuttan atılır.

Yoga, meditasyon yaparak da Detoks programınıza yardımcı olursunuz. Olumsuz düşüncelerden arınmak, toksin üretmemek ve ruhsal Detoks için çok faydalıdır.

Ayrıca birtakım cihazlarla da ayaklardan Detoks yapmak mümkündür. Ayaklarınızda onları mükemmel arınma kanalları haline getiren 4000 üzerinde gözenek bulunur. Bodydetoks “Vücut Denge” düzeni, vücudunuzdan ayaklarınıza inen ve toksin parçalarını etkisizleştiren bir pozitif iyon akışı yaratır. Ve güçlü Osmotik basınç ile bu toksinler, hücre ve dokulardaki diğer atıklar, ayaklarınızdan suyun içindeki negatif iyonlara doğru çekilir. Bodydetoks iyonik su terapisi; yorgunluk, baştaki gerginlikler, eklem rahatsızlıkları, soluk bir cilt, kilo artışı, selülit ve hatta sivilce gibi birçok sorununuz için yardımcı olabilir.

http://www.yeniresimler.net/data/med...esimleri_4.jpg

Bu uygulama; bedensel yaşam enerjisi olan Bio-Enerjiyi temizlemek, dengelemek ve geliştirmek için uygulanan ayak banyo terapisidir. Türkiye’de henüz yeni olan Bodydetoks sistemi, Nobel ödüllüdür. Ayaklarımızdan tuzlu suda iyonlaşma yoluyla toksin attığımızın keşfedilmesi 2003 yılında ödüle layık görülmüştür. Vücut sisteminin sadece deniz kıyısında yaptığı bu temizlenme, bir cihaz tarafından gerçekleştirilebilmektedir. Cihaz, bir rezistans tarafından suda iyonlaşma yaratıp toksinleri suya çeker. Avrupa ve Doğu ülkelerinde bu yöntem çok yaygın kullanıma ulaşmıştır. Avrupa ve Doğuda tedavisel amaçlı kullanılmaktadır. Değişik tipte iyonlaştırma cihazları, çeşitli merkezlerde kullanılmaya başlanmıştır.

Toksitlenin hayatımızda çok yoğun olması sebebiyle uzmanlar tarafından her evde bulunması tavsiye edilmektedir.

http://www.indigodergisi.com/64/ayak...etox_foot_.jpg

Ayak Detoks’u sonucunda metabolizma hızlanır, vücut daha az su tutar, enfeksiyon riski azalır.

• İş hayatında yoğun çalışma temposunda olanlara
• Sinirsel yıpranma hissedenlere
• Sigara ve alkol kullanıcılarına
• Bağışıklık sistemi düşük olanlara
• Kanser hastalarına, kemoterapi ve Radyoterapi sonrası
• Kirli çevre ortamında çalışanlara
• Yağlı yiyecekler tüketmeyi sevenlere
• Diabet hastalarına (TİP 1 Diyabet hariç)
• Hipertoni sorunları olanlara
• Eklem iltihapları şikayetleri olanlara
• Podogra ve travma sorunları yaşayanlarap
• Cilt alerjileri olanlara,(egzama vb..)
• Çocuk sahibi olmayı düşünen genç çiftlere gebelikten önce
• Menopoz sorunu olan bayanlara
• Menstrüel krampların, cinsel sağlık sorunlarının, cilt sorunlarının, akne, uyku sorunları, huzursuzluk, stres, diş ağrıları, vajinal kuruluk, kırışıklıklar, kandida ve mantar sorunlarının azalmasına yardımcı olur.

Tüm bunların yanında aromatik yağlarla masaj yaptırarak kaslarınızı da rahatlatabilirsiniz.

Bu uygulamalar kendinizi dingin ve rahatlamış hissettirecektir. Bu durum ruhunuza da yansır ve zihinsel olarak arınmanızı sağlar.

Sonuç olarak vücudunuza gereken özeni gösterirseniz, kendinizi daha iyi hissedecek, daha mutlu ve sağlıklı olacak ve bir ışık gibi parladığınızı göreceksiniz

Tabii bu arada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir konu var, bu uygulamaları yaptırırken iyice araştırmalı, herhangi bir sorunla karşılaşmamak için konunun uzmanları ile çalışmalısınız. Kendinizi teslim edeceğiniz yerleri ve kişileri seçerken dikkatli olmalısınız.

Sağlıklı, mutlu, sevgi dolu, ışıl ışıl bir yıl diliyorum...


Alıntı: Nesrin Dabağlar

KusadasiComputer 01-01-2011 06:28 PM

Cevap: Yeni Yılda Yenilenme Zamanı
 
çok saol yeni yılın inşallah seninde muhteşem geçer. Yeni yılda herkesin kendisini yeniliyebilmesini diliyorum.

iyiniyet 01-01-2011 07:21 PM

Cevap: Yeni Yılda Yenilenme Zamanı
 
herkesin yeni yılını kutluyorum956k

Alice in Wonderland 10-01-2011 09:39 AM

Cevap: Yeni Yılda Yenilenme Zamanı
 
havuç suyuna bayılırım :)

ılık ballı su içmek zayıflatırmı acaba :S


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.