Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Dart (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dart/)
-   -   DART SPORUNU T A N I Y A L I M (http://www.hayatimdegisti.com/forum/dart/784-dart-sporunu-t-n-i-y-l-i-m.html)

hayatimdegisti 02-02-2007 06:41 PM

DART SPORUNU T A N I Y A L I M
 
D ART SPORUNU T A N I Y A L I M

Ayakta Satranc Oynamak Istermisiniz

Dart sporu dünyada, özellikle 1970’lerden itibaren hızla gelişen bir spor dalı olarak biliniyor. Dart oynamak için gerekli olan ekipmanların diğer birçok spor dalına kıyasla az maliyetli olması, oynanması için küçük bir alanın yeterli olması, özel bir giyim gerektirmemesi ve en önemlisi de iyi bir oyuncu olabilmek için yaş, cinsiyet vücut özellikleri (boy, kilo ve güç) gerektirmemesi, dart sporunun hızla yayılmasını sağlıyor. Ayrıca birçok bedensel engelin bu sporu icra etmeye engel olmayışı da özel bir durum ortaya çıkarıyor.

Dart sporunda kısa süre içinde karar verebilmek, bu kararı nasıl uygulayacağını planlamak, planlanan atış yapılamaz ise hem yaşanan yoğun moral bozukluğu ile baş edebilmek hem de bir sonraki atışın nasıl yapılacağını düşünmek gibi yoğun zihinsel faaliyetler önemli bir yer tutuyor.Bu yönüyle dart sporu satranç sporuna benzetiliyor ve “Ayakta Satranç Oynamak” olarak da tarif ediliyor.

Dünyada eski, Türkiye’de yeni bir spor
Dart sporunun ortaya çıkışının 1500’lere dayandığı, bugünkü halini ise 19. Yüzyılın sonlarında aldığı söyleniyor. Dartın spor olarak kabul edilmesi, oyuncularının daha düzenli ve örgütlü bir şekilde faaliyet göstermesi ise 20. Yüzyılın başlarından itibaren gerçekleşiyor. 1908’de İngiltere’de publarda şans oyunlarının yasaklandığı bir dönemde, bir pub sahibi olan Anakin’in dartı bir şans oyunu olarak mekanında oynatıyor olmasından dolayı mahkemeye verilmesi ve bunun üzerine Anakin’in mahkemede kurdurduğu bir dart tahtasına atışlar yaparak bunun bir şans değil beceri ve antreman işi olduğunu kanıtlaması ile mahkemenin düşmesinin darta bakış açısını geniş ölçüde değiştirdiği görülüyor. Dünya Dart Federasyonu (WDF) halen 51 ülkenin üye organizasyonları ile bir çok önemli dart faaliyetine evsahipliği yapıyor.

Türkiye’de ise dartın tarihi oldukça yeni. Dart sporu 2000 yılında alınan bir kararla GSGM bünyesindeki Atıcılık ve Avcılık federasyonuna bağlanarak Federe bir spor haline geldi. 2003 yılı başında Federasyon yetkilileri ile görüşmeler yapılarak bir Dart Teknik Kurulu oluşturuldu. http://www.geocities.com/dartturkiye adresli web sitesi aracılığıyla etkin bir haberleşme sağlanarak dart sporcularının federasyonun düzenleyeceği faaliyetlere katılması sağlandı. Yapılan girişimler sonunda ülkemizin tüm yörelerinde dart sporcularının dart sporcu lisansı çıkarmaları sağlandı. Temmuz 2002’de Barcelona’da gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası’na katılan Türkiye Takımı dünya beşinciliğiyle geri döndü. Türkiye’de halen 200 civarında lisanslı dart sporcusu bulunuyor.

1.Turkiye Celik Uclu Dart Sampiyonasi Gerceklestirildi..

Milli Takim Aday Secmesi niteligindeki Sampiyona 70 bay, 21 lbayan sporcunun katilimyla 5-7 Aralik Tarihlerinde Ankara`da Gerceklestirildi. Detayli bilgi icin yukarida belirtilen web sitesinin ilgili bolumlerini ziyaret ediniz.

Dart’ın Semih Saygıner’leri yetişiyor

Türkiye’de dart en başta Ankara’da olmak üzere Bursa, İzmir gibi şehirlerde yoğun olarak oynanıyor. İllerde kulüplerarası dart ligleri ve özel turnuvalar düzenleniyor. Halen devam eden turnuvalarda yer alan oyuncuların çok yüksek performansları, bilardo sporunda Semih Saygıner tarafından elde edilen ve hem bilardo sporunun hem de ülkemizin tanıtımında faydaları olan gelişmenin dart sporunda da yaşanabileceğini gösteriyor. Uluslararası müsabakalarda dereceye girebilecek seviyedeki bir oyuncunun atış ortalamasının üzerinde ortalamaya sahip Türk oyuncularının, gerekli şartlar sağlandığı taktirde uluslar arası başarılara imza atmaları kaçınılmaz görülüyor.

Hem spor hem eğlence
Dart sporu sadece yarışma amaçlı bir spor branşı değil, insanların stresini atacağı, yeni insanlarla tanışmasını kolaylaştıracak, bedensel faliyetleri kadar zihin faaliyetlerini de kullanacağı bir sosyal etkinlik olarak ön plana çıkıyor.

Federasyon öncelikle dart sporunun Türkiye’de tanınmasını hedefliyor. Dart sporunu tanıyanların Türkiye’de giderek yaygınlaşan dart kulüplerine giderek fiilen dart oynamasını sağlamak, dart oynayanlar arasından yetenekli ve istekli olanların dart sporcusu olarak yetiştirilmesini sağlamak federasyonun öncelikli hedefleri arasında geliyor.





hayatimdegisti 02-02-2007 06:43 PM

DART SPORUNDA CEZA
 
Genelde tatil yerlerinde böyle animasyonlar oluyoooor...
Dar Game Dart Gaaaame diye bağırıyor animatörler..

Eğer katlıdıysanız ve 0 puan aldıysanız böyle dans yapıyorsunuz uy897 hpm1

Herkesde gülüyor y789

hayatimdegisti 02-02-2007 09:53 PM

DART SPORUNU T A N I Y A L I M
 
Dart pek bizde ilgi görmüyor bunun sosyolojik bir açıklaması olabilir mi acaba?
Hedef belirlemeyi sevmiyor muyuz?
Ne dersiniz?

hayatimdegisti 03-02-2007 08:23 AM

DART SPORUNU T A N I Y A L I M
 
Online Dart Oyunu

http://www.smiliegames.com/darts/

hayalayaz 03-06-2007 09:43 PM

Ynt: DART SPORUNU T A N I Y A L I M
 
bu güne kadar denemedim bile ,çünkü attığımı asla tutturamam, ben sağa atarım, attığım nesne sola gider,sinirim bozulur.

erhannn1903 22-10-2007 06:54 PM

Ynt: DART SPORUNU T A N I Y A L I M
 
aksine benim aram çok iyi ve çok iyi tutturuyotum istediğim yeri iyide stres atılıyor ama oynadıktan sonra kolum çok ağramaya başlar çünkü başladımmı 1 saat devam smiliyface


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.