Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Daha İyi Tenis (http://www.hayatimdegisti.com/forum/daha-iyi-tenis/)
-   -   Lob Atmaktan Çekinmeyiniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/daha-iyi-tenis/3044-lob-atmaktan-cekinmeyiniz.html)

hayatimdegisti 09-12-2007 11:23 AM

Lob Atmaktan Çekinmeyiniz
 
LOB ATMAKTAN ÇEKİNMEYİN...

Artık Temmuz sıcakları geldiğinde ve güneş tepemizde olduğuna göre, açık kortlarda oynamak daha da yorucu oldu. Bu durumda oyun sırasında elinizdeki her türlü silahı kullanmalısınız.

Rakibiniz fileye geldiğinde lob atmaktan çekinmeyin. Tepeden vuran güneşi lehinize çevirin, bırakın rakibiniz güneşe doğru bakarken havada topu bulmaya çalışsın.

Genelde bazı tenisçiler lob atmayı kendine yediremez. Zaten bizde her topu lob dikin demiyoruz, ama lobunda doğru yer ve koşullarda etkili bir vuruş olduğunu unutmayın. Bu güçlü silahı kullanmanın 3 yolu vardır;



a- GÖKDELEN : Bazen oyunda rakibiniz sizi mahveder, sağa sola koşturur ve puan içinde sizi çok yormuştur. Bir bakarsınız ki kortun bir köşe noktasındasınız ve bir daha ki topa koşmak için enerjiniz kalmamış. İşte bu anda devreye “ GÖKDELEN"i sokun. Topu arka çizgiye doğru bulutlara değeceksiniz gibi dikin. Topun havada geçirdiği her saniye sizin nefeslenmenize ve sahanın ortasında yerinizi almanıza yardımcı olacaktır. Rakibiniz büyük ihtimalle topun sekmesine izin verecektir. Çünkü havadan, yüksekten, diklemesine gelen bir topa smaç vurmak çok riskli olacaktır. Topunuz oyuna döndüğünde puan içinde avantaj hala rakipte olacaktır ama hala şansınız var. Eğer topu iyice arka çizgiye kadar dikebilirseniz, o zaman puana neredeyse sıfırdan başlamış sayılırsınız.

b- BAŞ DÖNDÜREN : Bu genellikle kesme ( slice ) yada blok koyma atacağınız lobdur. Bu durumda rakibiniz topa vurup fileye koşmuştur. Amacınız bu vuruşlara topu takibin üstünden aşırtmak, yada defansif bir smaç vurmasını sağlamaktır. Bu vuruşta amacınız sayıyı kazanmak değil, rakibinizi fileden geriye itmek ve mümkünse oyunun kontrolünü tekrar ele geçirmektir. Eğer topu üstünden aşırabilirseniz önerim hemen fileye koşmanızdır. Eğer filenize güvenmiyorsanız, geride kalıp oynamaya devam edebilirsiniz.

SON DARBE : Bazen lob oldukça offensive direk puan kazandıran, çok teknik bir vuruşta olabilir. Buna “ rop spin lob “ diyoruz. Burada amacınız rakip fileye geldiğinde topa çok fazla spin vererek, topu rakibin üstünden aşırtmaktır. Bu durumda yapmanız gereken son ana kadar normal vuracakmış gibi pozisyon alıp, son anda hafifçe arkaya esnenecek ve topu hızlı bir şekilde fırçalar gibi çekmek olacaktır. Top rakibin üstünden geçtikten sonra yere değdiği anda hızlanacağı için, yakalanması neredeyse imkansız olacaktır. ayrıca rakip bu topa smaç vurmak isterse de top kendi ekseninde çok hızlı döndüğü için, için düz loba smaç vurmak kadar kolay olmayacaktır


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:50 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.