Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekirdek İnanç Bulma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekirdek-inanc-bulma/)
-   -   Yardım etmede 3 K kuralına dikkat edin aksi halde bolluğu engellersiniz (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekirdek-inanc-bulma/617909-yardim-etmede-3-k-kuralina-dikkat-edin-aksi-halde-bollugu-engellersiniz.html)

hayatimdegisti 06-03-2011 03:39 AM

Yardım etmede 3 K kuralına dikkat edin aksi halde bolluğu engellersiniz

Yardım etmede 3 K kuralın dikkat edin.
Yardımınız;
Kişisel
Kalıcı ve
Kapsamlı olmam...alı
Bunun anlamı şudur.
Kişisel: Sadece belli kişisel yakınlığınız olan kişilere yardım etmeyin.
Kalıcı :Bir insana ömür boyu kalıcı yardım edemezsiniz.
Kapsamlı:Bir insanın bütün hayatını kapsayacak bir yardıma kalkışmak haddimizi aşmak olur.
Bir danışanım anlatıyordu. Ağabeyimin borçlarını defalarca ödedim ona rağmen hala çalışmıyor ve yaşadıklarından ders almıyor dedi. Burada gördüğünüz üzere 3K ihlali var. Bu kişi yardımı kişisel ve kalıcı yapmakta olduğu için sıkıntı çekiyor. Ayrıca yardım yukarıdan aşağı doğru akar. Anne baba çocuklara yardım edebilirken çocukların kendinden daha büyüklere yardım etmesinin bedelleri ağır olabiliyor. Böyle durumlarda parasal kaynaklar kesiliyor. Eğer bu yardımla ilgili genel kuralları yaşam biçimi haline getirirseniz para akışınız düzelir. Paranızı kendiniz için harcamazsınız ve başkalarından bir şeyler talep etmeyi bilmez hep verici olursanız parayı mıknatıs gibi çekemezsiniz. Elinizdeki parayı ve bolluğu kaybedersiniz.

http://www.cekirdekinanc.com/ Abdullah Canıtez Kaynak gösterilmek şartı ile yayınlanabilir.

vefalıdost 06-03-2011 09:37 AM

Cevap: Yardım etmede 3 K kuralına dikkat edin aksi halde bolluğu engellersiniz

paylaşım için tşk

eski 06-03-2011 12:24 PM

anne babaya yardım ters bi düşüncemi yani şimdi? sadece maddi manada sormuyorum

minnettar 06-03-2011 01:19 PM

Ben bu düşünüş şeklini daha da detayda anlamak istiyorum, çünki bu haliyle sadece mevcutlarımı karıştırdım...lütfen daha da açıklayıcı olabilirmi?

minnettar 06-03-2011 01:33 PM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 792161)
Yardımınız;
Kişisel
Kalıcı ve
Kapsamlı olmam...alı
Bunun anlamı şudur.
Kapsamlı:Bir insanın bütün hayatını kapsayacak bir yardıma kalkışmak haddimizi aşmak olur.
Bir danışanım anlatıyordu. Ağabeyimin borçlarını defalarca ödedim ona rağmen hala çalışmıyor ve yaşadıklarından ders almıyor dedi. Burada gördüğünüz üzere 3K ihlali var. Bu kişi yardımı kişisel ve kalıcı yapmakta olduğu için sıkıntı çekiyor. Ayrıca yardım yukarıdan aşağı doğru akar. Anne baba çocuklara yardım edebilirken çocukların kendinden daha büyüklere yardım etmesinin bedelleri ağır olabiliyor. Böyle durumlarda parasal kaynaklar kesiliyor. Eğer bu yardımla ilgili genel kuralları yaşam biçimi haline getirirseniz para akışınız düzelir. Paranızı kendiniz için harcamazsınız ve başkalarından bir şeyler talep etmeyi bilmez hep verici olursanız parayı mıknatıs gibi çekemezsiniz. Elinizdeki parayı ve bolluğu kaybedersiniz.

http://www.cekirdekinanc.com/ Abdullah Canıtez Kaynak gösterilmek şartı ile yayınlanabilir.

Ben tekrar şöyle ifade etmek istiyorum.... Netice itibariyle ALLAH' ın BİZ kullarının da algılamasının mümkün olmadığı büyükte yada başka bir kıstas yada kıstas dahi yok çünki ne boyutta olduğunu bilmediğim birşeyi kıstaslamam doğru değil... her neyse bir sistem var ve işliyor... bu dinen başka bir isim adı altında biliniyor, diğer türlüde adına başka şey deniliyor... düşüncelerimizin , hislerimizin hayatımızı şekillendireceği gerçeği her iki durumda da katiii ve gerçek olduğunu artık bu işle ilgili herkez bilir durumda... Fakat bu iki sistemin birbirinden farklılık gösteriyor olması ve göstermesi mümkün olmamalı... bizim dinimizde ALLAH'a olan bağlılığınla ilgili kazancını ihtiyacı olanlarla paylaşılmasını hatta hayata dair herşeyden vazgeçilmesi İnancın ne kadar yoğun yaşandığını gösteren bir durum göstergesi... Hatta yakınlar, büyükler konusu çok ters kalmış oluyor bu durumda... Hatta ne kadar çok verirsen eğer YARADANINDA sana çok daha fazlalarını nasip edeceğini biliriz biz... bu mevzularda düşünceler nasıl olabilir, anlayamadım ama anlamak istiyorum...

bluegirlx 06-03-2011 01:49 PM

çok önemli detaylar için size Abdullah beye tekrar teşekkürler..yardım almak ve vermek bağımlılık ve borç haline gelmemeli bence de..

hayatimdegisti 06-03-2011 02:07 PM

Alıntı:

eski Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 792182)
anne babaya yardım ters bi düşüncemi yani şimdi? sadece maddi manada sormuyorum

Alıntı:

minnettar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 792194)
Ben bu düşünüş şeklini daha da detayda anlamak istiyorum, çünki bu haliyle sadece mevcutlarımı karıştırdım...lütfen daha da açıklayıcı olabilirmi?

Aile reisliği görevini yaparak Anne ve Babanın yerine geçerek evin reisi olmak had aşımıdır.Dolayısı ile Anne Baba size karşılıksız verir sizde onun karşılığını kendi çocuklarınıza vererek bunun bedelini ödersiniz.
Anne baba güçlerini kullanamayacak duruma geldi ise en küçük çocuk devreye girmelidir.
Bu düzen bozulursa sevgi adına yapılan yardımın bedelini ödersiniz.
Ailede had aşımı yapmadan uzun süreli olmayan kısa küçük yardımlar yapmak zaten vicdani görevimizdir.Burada kast edilen onları kapsayıcı olmamak,o ailenin çocuğu olduğumuzu bilmektir.Onların çocuğuymuş gibi davanmak bulunduğunuz rolün hakkını vermek önemlidir.

herşeyim çocuklarım 04-04-2011 11:02 AM

Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 792161)
Yardımınız;
Kişisel
Kalıcı ve
Kapsamlı olmam...alı
Bunun anlamı şudur.

Ne yani ailemize yardım etmek parayı bizden uzaklaştırıyor mu??? Ben anneme ve babama yardım etmek zorunda olan bi insanım..Onların üzerinden elimi çekemem hem maddi hem de manevi..Ayrıca çok verici bi insanım..Mesela bi yere gittim kendime almak yerine başkalarına(bu genellikle ailemden birileri olur) bişeyler alırım.Bunların hepsi yanlış mı yani??
Bu şekilde ben bereket ve bolluğu engelliyor muyum???Bu çok enteresan geldi bana!!!
ooo67

herşeyim çocuklarım 06-04-2011 02:15 PM

Alıntı:

herşeyim çocuklarım Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 795114)
Ne yani ailemize yardım etmek parayı bizden uzaklaştırıyor mu??? Ben anneme ve babama yardım etmek zorunda olan bi insanım..Onların üzerinden elimi çekemem hem maddi hem de manevi..Ayrıca çok verici bi insanım..Mesela bi yere gittim kendime almak yerine başkalarına(bu genellikle ailemden birileri olur) bişeyler alırım.Bunların hepsi yanlış mı yani??
Bu şekilde ben bereket ve bolluğu engelliyor muyum???Bu çok enteresan geldi bana!!!
ooo67

Daha önce bu konuda bilgi almak istedim ama henüz bi cevap alamadım.Lütfeeennnn...Çok merak ediyorum

sevgiler:)))))sadanimO0

nazendem 06-04-2011 04:37 PM

makalede sorularınız açıkça yanıtlanmış.Bir daha okursanız daha iyi olur bence.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:18 PM.