Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekim Yasası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/)
-   -   Pozitif Düşünce (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/620938-pozitif-dusunce.html)

tolgaasya 02-04-2012 11:19 AM

Pozitif Düşünce
 
Pozitif Düşünce
Tolga ÇELEBİ

Gönüller Sultanı Mevlana şöyle buyuruyor: “Kardeşim sen düşünceden ibaretsin. Gül düşünürsün gülistan olursun, diken düşünürsün dikenlik olursun.”

Bu güzel söz, yüzyıllar önceden bu günümüze ışık tutuyor. Yaşadığımız çağın kişisel gelişimcileri ve kuantum düşünce yöntemi uzmanları da bize aynı şeyi söylemiyor mu? Pozitif düşünün!...

İnsanlar düşünürler ve hayal kurarlar. Daha sonra bu hayallerinin peşinden gidip çalışır ve çabalarlar. Sonunda hayalleri Allah’ın izniyle gerçeğe dönüşür. Yaşadığımız evrene kendi içimizden, içimizin en derin yerlerinden sürekli sinyaller göndeririz. İçimizde karamsarlık varsa, dışarıda bizi karamsarlık bulur. İçimizde güçsüz olduğumuza dair bir inanç ve düşünce varsa, dış evrende kendimizi güçsüz hissederiz.

Çocukluğumuzdan beri yaşadığımız her şey ama her şey bilinçaltımıza depolanıyor. Farkında olmadan kendimize sınırlar koyuyoruz. Sonra da bu sınırları sorgulamıyoruz. Ne zaman bir hamle yapmak istesek; içimizden bilinçaltımızın derinliklerinden bir ses geliyor: “Sen yapamazsın, sen beceremezsin.” Bu sesin kaynağını yada sebebini sorgulamadan ikna oluyor ve çabalamaktan vaz geçiyoruz Konu hakkındaki diğer yazılarım kişisel web sitemden okuyabilirsiniz.

Kendinizi başka insanlarla kıyaslamayın. Sınavdan 40 alan bir öğrenci, 90 alan bir öğrenciyle kendini kıyaslarsa yetersiz olduğunu düşünecektir. Böylece çalışma isteğini ve ümidini de yitirecektir. Yeryüzünde milyarlarca insan yaşıyor. Herkesin farklı yeteneği ve özelliği var. Sadece bir konuda kendinizi başkasıyla kıyaslayıp yetersiz olduğunuz düşünmeniz anlamsız ve yersiz olacaktır.

Düşünün, Allah’ın verdiği bu yeteneği sonuna kadar kullanın. Pozitif düşünün, güzel şeyler düşünün. Sonunda göreceksiniz ki, hayatınız istediğiniz gibi şekillenecek. Yaşadığınız hayat, geçmişte düşlediğiniz hayat. Eğer memnun değilseniz, düşüncelerinizi değiştirmeniz gerekiyor.



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:04 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.