Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekim Yasası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/)
-   -   Kendini Gerçekleştiren Kehanet (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/620935-kendini-gerceklestiren-kehanet.html)

tolgaasya 31-03-2012 01:12 PM

Kendini Gerçekleştiren Kehanet
 
Kendini Gerçekleştiren Kehanet
Tolga ÇELEBİ

“Kendini Gerçekleştiren Kehanet” kavramı; adından da anlaşılacağı üzere, bizim tarafınızdan ortaya atılan ve yine bizim tarafımızdan doğrulanan kehanettir.

Bir örnekle açıklayalım: Güzel bir proje ekibinde görev aldınız. Sizden projeyi anlatan bir sunum yapmanızı istediler. Proje harika, sunumun içeriği harika ve soncunda harika olması gerekiyor. Ama siz sürekli; “mutlaka bir aksilik çıkacak, bir şeyler tersi gidecek, elime yüzüme bulaştıracağım” diyerek bilinçaltınıza mesaj olumsuz-negatif mesajlar yolluyorsunuz. Sonunda sunum günü geliyor ve 20 kişinin karşısına çıkıp projeyi anlatmaya başlıyorsunuz. Sonuç hüsran! Güzel bir proje, iyi hazırlanmış bir içerik ama berbat bir sunum. Ağzınız kuruyor, kelimeleri unutuyor ve terliyorsunuz. Panik yapıp sunumu apar topar bitiriyorsunuz...

Neden böyle oldu? Çünkü siz “beceremeyeceğim” diye bir kehanet attınız ortaya. Siz; bu kehaneti ortaya atınca, bilinçaltınız kehaneti emir addederek uygulamaya başladı. Sonunda tüm bedeniniz kaskatı kesildi. Bilinçaltı verdiğiniz emirleri sorgulamaz. Yapamam derseniz, yapamamanız için çalışır. Konuyla ilgili diğer yazılarımız kişisel web sitemden okuyabilirsiniz.

O halde ne yapmak gerekiyor? Düşüncelerimize sahip çıkmalıyız. Hangi olay karşısında ne düşüneceğimize, hangi düşüncemizin gerek olarak karşımıza çıkacağına dikkat etmeliyiz. Bir paratoner gibi tüm aksilikleri ve kötü olayları üzerinize çekmeyin. Daha doğrusu bu olaylara odaklanmayın.

Başarı şansa değil, çabaya dağlı. Pozitif düşünün ve başaracağınıza inanın. %25 başarılı olacağına inanan bir insan, bu düşüncesine göre çalışır ve %25 başarılı olur.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.