Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekim Yasası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/)
-   -   Düşünüyorum Öyleyse Varım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/620305-dusunuyorum-oyleyse-varim.html)

tolgaasya 19-12-2011 05:51 PM

Düşünüyorum Öyleyse Varım
 
Tolga ÇELEBİ

Ünlü filozof Descartes; “Düşünüyorum öyleyse varım” diyor. Diğer bir deyişle, düşünmemiz var olmamızın kanıtıdır. Düşünmek, var olmakla eşdeğerdir. O halde bir düşünün, gün içinde neler düşünüyorsunuz?

Gün içindeki düşüncelerinizin ne kadarı sizi mutlu ediyor, amaçlarınıza hizmet ediyor? Ne kadarı endişe, vehim ve kuruntulardan oluşuyor?

İnsanlar düşünerek yaşar. Düşünürüz, hayal kurarız ve düşünce yapımıza göre hareket ederiz. Sonra da “aklıma gelen başıma geldi” deriz. Tüm icatlar, bir hayalden ibaretti. İnsanoğlu uçmayı hayal etti, sonra bu hayali doğrultusunda aklını kullandı ve çalışmaya başladı. Sonunda hayalini kurduğu uçma isteğini başardı.

Bu durumda, düşünce yapımız hayatımızı şekillendiriyor. Nasıl düşünürsek, öyle yaşıyoruz. Başarısızlığı düşünürsek, başarısız olmak için adım atarız. Kazanmayı düşünürsek, kazanmak için harekete geçeriz. Düşüncemize göre yaşar, düşüncelerimize göre hareket ederiz.

Düşünce bir enerji biçimidir. Düşündükçe, evrene bu enerjiyi yayarız. Yaydığımız enerji nasılsa, bize geri dönecek şeyde öyledir. Yani ne gönderirsek onu alırız. Fakat tam bu nokta da bir yanlış anlaşılma yaşanıyor. Bir amaca ulaşmak, yada bir şey almak için sadece düşünmek yetmez. Düşünmek ve hayal kurmak bizi mutlu eder, motive eder. İstediğimiz şeye kavuşmak için çalışır ve çabalarız. Sadece düşünerek başarmayı istemek aptallıktır. Çalışmadan, çabalamadan emek harcamadan hiçbir şey elde edilemez. Evrende bir kural vardır. Almak için vermek gerekir. Emek harcamadan, başarı alınamaz. Hayal kurmak tam bu noktada bizi motive eder. İstediğimiz şeye kavuşacağımızı düşünürüz, inanırız ve çalışırız. Allah kısmet ettiyse başarırız. Ama çalışmadan sadece düşünerek hiçbir şey olmaz...

Düşüncelerimizi yönetmemiz gerekir. Negatif düşünceler, hayat enerjimizi emer ve bizi dibe çeker. Pozitif düşünceler bizi motive eder ve enerjimizi artırır. Eğer “ben hiçbir işi başaramam derseniz, bilinçaltınız bu dileğinizi yerine getirmek için çalışır. Tam tersi, başaracağınızı düşünmek ve hayal etmek sizi bir adım öne taşır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:46 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.