Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Çekim Yasası (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/)
-   -   Düşünce Gücü Üzerine Bir Yazı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/cekim-yasasi/372086-dusunce-gucu-uzerine-bir-yazi.html)

gökçe y. 13-06-2009 05:27 PM

Düşünce Gücü Üzerine Bir Yazı
 
Düşünceler gerçeğe dönüşür prensibi benim için işlemiyor diyen arkadaşlara bazı temel bilgiler vermek istiyorum.
Düşüncelerin gerçeğe dönüşmesi daima işliyor, sorun şu ki, kişi sadece yaşamında olmasını istediği şeyleri düşünmüyor. İnsanlar çoğu kez, çoğunlukla, yani günün büyük bir bölümünde yaşamak istemedikleri şeyleri düşünüyorlar. Bu durumda düşüncelerin gerçeğe dönüşmesi prensibi tatile çıkmıyor. Yani bunu bir bilgisayarı açmak kapamak gibi kontrol edemiyoruz. Hayatımızda şu lüks yok: Bazı düşüncelerim gerçeğe dönüşsün ama bazıları dönüşmesin. Bu mümkün değil. Bu, bazı nesneler yerçekiminden etkilensin ama bazıları etkilenmesin demek gibi bir şey.
Dolayısıyla yaşamınızı düşüncelerle değiştirmek gibi bir amacınız varsa o zaman aklınızdan geçenlere dikkat etmeniz gerekiyor.
Her gün beş on dakika ayırıp bir milyon ytl üzerine düşünen, buna konsantre olan birini hayal edin. Her gün bunu yaptığını, dikkatini odakladığını ve bir milyon ytl’yi kendine “çekmeye” çalıştığını.
Bir gün 24 saat. Eğer bu insan 24 saatin birkaç dakikasında buna konsantre olur ve günün geri kalan kısmını ne kadar parasız olduğunu düşünerek geçirirse sizce hangi düşüncesi gerçeğe dönüşür?
İnsanlar, sürekli içinde bulundukları durumun tekrar ediyor olmasına düşünceleriyle katkıda bulunuyorlar.
Olumlu düşünce dediğimiz şey, huzursuzluklarınızın, keyifsizliğinizin, sıkıntınızın, depresyonunuzun üzerini örten elma kabuğu kalınlığında ince bir örtüyse o zaman sizin olumlu düşünen biri olduğunuzu söylemek imkansız.
Bunun tek çaresi bugünden başlayarak olumlu düşünceyi nicelik ve zaman olarak artırmaya çalışmak.
Meditasyon yapmak isteyen ama dikkatini toplamakta çok güçlük çeken bir arkadaşıma 30 günlük bir plan önermiştim. Meditasyon planı birinci gün sadece 45 saniye idi. 30 günün sonunda ise 30 dakikaya ulaşıyordu. Plan başarılı oldu ve bu arkadaşım şimdi artık istediğinde saatlerini meditasyona ayırabiliyor ki bu benim bile yapamadığım bir şey.
Bunları neden anlatıyorum? Düşünce gücüyle bir şeyler yaratmaktan konuşacaktık ama ben kişisel olarak değişmekten bahsediyorum çünkü biraz olsun kişisel değişim yaşanmadıkça ve kişi bir şeyleri değiştirmeye yönelik bir istek ve canlılık taşımadıkça düşünce gücünü bir şeyler yaratabilmek için kullanmak da mümkün değil. Mümkün olmamasının birkaç nedeni var. Bunlardan belki de en önemlisi kişinin istiyorum dediği şeyler konusunda tutarsız davranması ya da bilinçdışı korkuların kişinin isteği yönünde canlanmasını engellemesi. Bu konulara zaman içinde değinmeye çalışacağım.
Değişim bu konuda bir zorunluluk olmaktan ziyade istediğimiz şeyi gerçekleştirmenin tam olarak tanımıdır. Örneğin öğrenmek, eğitim psikolojisinde kişinin davranışlarının değişip değişmediği ile ölçülen bir şeydir. Bir şeye sahip olmak istiyorsunuz ve ona sahip olduğunuzda siz bugünkü siz olmayacaksınız. Sahip olmak istediğiniz şeye doğru ilerlerken de değişimi başlatmanız gerekiyor. Şimdilik burada kesiyorum az sonra düşüncelerin gerçeğe dönüşmesi üzerine ufak örnekler içeren önerilerde bulunacağım.
alıntıdır

inferius 17-05-2010 10:42 PM

Cevap: Düşünce Gücü Üzerine Bir Yazı
 
çok güzel bir yazı olmuş... 25889
bende düşüncelerimi kontrol edebildiğimi zannederdim.Yanılmışım anladım ki herşeye olumla yaklaşamıyorum dirençlerimi kırmak zor olucak fakat bunu aşmak istiyorum bunun için bana faydalı bir yöntem önerebilirmisn?

doris 18-05-2010 09:40 PM

Cevap: Düşünce Gücü Üzerine Bir Yazı
 
güzel paylaşım devamını bekliyorum :9

senarist 19-05-2010 09:40 AM

Cevap: Düşünce Gücü Üzerine Bir Yazı
 
paylaşım için teşekkürler..:)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.