Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Boy Uzatma (http://www.hayatimdegisti.com/forum/boy-uzatma/)
-   -   Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/boy-uzatma/463290-boy-uzatan-vitaminler-ilaclar-ve-igneler.html)

rimdeng2121 10-01-2010 12:38 PM

Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
Boy hormonu (büyüme hormonu) dışında boyu uzatan herhangi bir ilaç, vitamin veya iğne yok. Eğer boy kısalığı, bazı hormonların yetersizliğinden veya bazı hastalıklardan kaynaklanıyorsa testesteron veya tiroid hormonu takviyesi yapılabiliyor. Bu sebeple boyu uzatmak için yapılması gereken ilk şey, boy kısalığına neden olan sebebi bulmak. Erken teşhisin ve tedaviye erken başlamanın boyu uzatmak için en önemli faktör olduğu unutulmamalı.

Boy kısalığı büyüme hormonunun eksikliğinden kaynaklanıyorsa, hormon takviyesiyle istenilen büyüme hızı sağlanabiliyor. Büyüme hormonu seviyesi normal olan ve hasta olmayan kısalarda da hormon takviyesi ortalama 6 cm'lik uzama sağlayabiliyor.

Vitaminler Boy Uzatır mı?
Hayır. Her tür gıdayı alabilen bir çocukta ya da ergenlik çağındaki birinde zaten vitamin eksikliği görülmez. Düzenli olarak alınan vitaminlerin boy uzamasına herhangi bir etkisi yoktur.

Ayrıca gereğinden fazla alınan protein ve kalorinin de boy uzamasına bir etkisi bulunmaz.


Basketbol ve Yüzme Boyu Uzatır mı?



http://3.bp.blogspot.com/_Z2dgcebzEI.../basketbol.pngBasketbol ve yüzme gibi sporlar düzenli olarak yapıldığında boyu uzatmada faydalı olabileceğine inanılsa da basketbol voleybol veya yüzmenin boy uzattığını kanıtlayacak kesin bir delil bulunmamakta.

Bazı bilimadamları bu sporların boy üzerinde dolaylı olarak etkisi olabileceğini yani kişinin sağlıklı bir bedene sahip olmasını sağlayarak sağlıklı bir vücut gelişimine katkı yaptığını ve boyun normal şekilde uzamasını sağladığını düşünüyor.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz: Eğer dengeli beslenir ve düzenli spor yaparsak vücudumuz normal bir şekilde gelişmesini sürdürecek ve boyumuz da normal şekilde uzayacak ve kısa kalmayacağız. Fakat bu önlemler belli bir yaşa kadar etkili. Boy uzaması, iskeletimizin son şeklini alması, yani kemik uçlarındaki büyüme plaklarının kapanmasıyla kızlarda 16, erkeklerde 18 yaşında büyük ölçüde duruyor ve bu yaşlardan sonra 1-2 cm'den daha fazla bir uzama görülmüyor.



kara_sevdam 10-01-2010 12:42 PM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
benim için çok geç:)

vitamin61 16-03-2010 06:01 PM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
Telkinle ya da imgelemeyle boy uzatanlar yok muydu ? Onlar 18 yaşından küçük müydü?

Bybrq 17-03-2010 08:14 AM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
18yaşında duruyor b.iht demişssin ya o bizim yaşımız mı yoksa kemigimizi yaşımı benim kemik yaşım 1.5yıl geriden geliyor?

eski 21-05-2010 02:05 AM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
hımm neymiş ki bu =)) hemen araştırayım

eski 21-05-2010 02:14 AM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
biraz abartı gibi geldi 1 ayda en az 3 cm?

aktarlarda var mıdır? ersin kardeş az daha bilgi versen fiyatı falan nasıl mesela

kinetix 21-05-2010 09:19 AM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
Boy sorunum yok ama dikkatimi çekti ürünü inceliyorum. Herhangi bir yan etkisi olmaz mı? Sakıncaları yok mu bunun acaba?

eski 21-05-2010 08:24 PM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
net sen ne gördün? ben biotall isimli 2 ürün gördüm internette. biri vitamin gibi yiyorsun dğeri dizlere falan sürülüyormuş (yalnız basında biz sayfasını incele. kendileri hazırlamışlar sanki)

sonuç olarak ikiside güven vermedi. ersin geniş bilgi versin bence

mendeseva19 23-05-2010 03:01 PM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
arkdşllar araştırıken bi forumda kullanmayın reklam yapıolar fln fişman...BİOTALL Bu ürün Grow Xl tall ı pazarlayanlarla aynı kişilermiş çocuk 15yaşında kullanmş Grow XL tall ı 1 cm bile uzamamş.. blmiorm ama iiice araştırmadan böle para tuzaklarına düşmeyelim arkadşlarsuperxy

eski 23-05-2010 03:07 PM

Cevap: Boy Uzatan Vitaminler - İlaçlar ve İğneler
 
evet bence de haklısın teşekkürler =) öneren kişi bi türlü açıklayamadı zaten belliydi bi iş olduğu


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:42 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.