Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilinmeyen (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilinmeyen/)
-   -   köstebekler yaşlanmaya çare olacak. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilinmeyen/10501-kostebekler-yaslanmaya-care-olacak.html)

güllerinperisi 30-06-2008 12:37 AM

köstebekler yaşlanmaya çare olacak.
 
Köstebekler yaşlanmaya çare olacak
Bilim insanları, köstebeklerin hücre bozulmasına karşı geliştirdiği vücut direncinden insanlarda yaşlılığı yavaşlatan karşı kür geliştirmekte yararlanacak.
Bilim insanları, tüysüz köstebeklerin hücre yenileme süreçlerinden yaşlılığı önlemek amacıyla yararlanacak. Yaklaşık 10 santimetre boyundaki tüysüz köstebekler, kendi ebatlarındaki diğer kemirgenlerden daha uzun yaşıyor, birçoğu en az 30 yaşını görebiliyor. Köstebekleri inceleyen bilim insanları, bu hayvanların hücre dejenerasyonuna karşı dirençli olduklarını ortaya çıkardı.
Araştırmayı yürüten City College of New York uzmanı Rochelle Buffenstein, tüysüz köstebeklerin geç yaşlanmaya başladıklarını ve hücre dejenerasyonunun geç başlamasının yaşlanmayı önlenmesinde yararlanılacağını belirtti.

OKSİJEN AYRIŞMASI
İnsanlar ve hayvanlarda, oksijen atomlarına ayrılarak düzensiz elektronlardan meydana gelen serbest radikaller oluşturuyor. Bunu önlemek için vücutta elektron dengesi değişmesi gerekiyor ve bu da hücrelere zarar veriyor. Antioksidanlar işte bu oksijen ayrışmasına bağlı serbest radikalleri önlediği ve elektron dengesini sağladığı için hücre yaşlanmasına karşı iyi geliyor.
Buffenstein, deneyinde 2 yaşındaki tüysüz köstebek ile 4 aylık fareyi karşılaştırdı. Köstebekte, daha fazla oksijen ayrışması, karaciğer ve böbrekte daha fazla DNA ve protein hasarı tespit edildi. Hatta, köstebeklerde oksidasyon ayrışmasını dengeleyici daha az unsura rastlandı. Ancak, köstebekler daha uzun yaşamayı başarıyor.
Tüysüz köstebeklerin, hücre yaşlanması sebebi oksijen ayrışmasına karşı, serbest radikalleri daha iyi idare ettikleri düşünülüyor. Buffenstein, köstebeklerin oksijen ayrışmasına karşı bir tür mekanizma geliştirdiklerini vurguluyor.
KÖSTEBEKLERİN İLGİNÇ YAŞAMLARI
Yerin altında oydukları kovuklarda yaşayan köstebekler, çoğu zaman yüzeye çıkmıyorlar. Kör olan köstebekler genellikle nüfusu 300’ü bulan koloniler halinde yaşıyor. Kolonilerinden tuvalet ihtiyaçlarını ayrı bir yerde gideriyor, dışkılarını yaşam alanlarına sokmuyorlar.
________________________________________


sem2008 24-12-2009 02:32 AM

Cevap: köstebekler yaşlanmaya çare olacak.
 
Gerçektende ilginçmiş,paylaşımın için teşekkürler!..

McOrco 24-12-2009 02:45 AM

Cevap: köstebekler yaşlanmaya çare olacak.
 
dışardan antıoksıdan almadan dogal olarak vucutlarında antıoksıdan ureten ve barındıran...
Çok şaşırtıcı.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:45 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.