işkembe çorbası MALZEMELER: -1 kg. dana işkembesi -2 kaşık un -2 çorba kaşığı yağ -3- 4 diş sarımsak -2 kahve fincanı sirke -Yarım kahve kaşığı kırmızı biber -Tuz YAPILIŞI: 1- İşkembe yıkanır. Bir avuç tuzla tuzlanıp, iç içe geçirilip, birkaç saat bırakılır. Sonra bıçakla iyice kazınıp bol su ile yıkanır. 2- 8- 10 bardak su ile düdüklüde iyice haşlanır. Soğuyunca ince ince kıyılır. 3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Kıyılmış işkembe ve haşlama suyu konup 2- 3 taşım kaynatılır. 4- Üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilerek dökülür. Sarımsaklı sirke ile servis yapılır. Not: Haşlama suyunun yağlarını kullanmayınız. Esenlikler.. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:54 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.