Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilimsel Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilimsel-bilgiler/)
-   -   profiterol (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilimsel-bilgiler/91489-profiterol.html)

bluemoon24 03-01-2009 03:58 AM

profiterol
 
Hamuru için:



- 120 gr. margarin (1 çubuk)

- 1 bardak su

- 2 tatlı kasığı seker

- bir cimdik tuz

- 1 + 1/4 su bardağı un

- 4 hafif çırpılmış yumurta (yaklaşık)



İçini doldurmak için:



- 1 yumurta sarisi

- 10 yemek kaşığı tozşeker

- 2 yemek kaşığı un

- 2 yemek kaşığı nişasta

- 2bucuk bardak sut



Üst sosu için:



2 bardak su

2 yemek kaşığı nişasta

2 yemek kaşığı kakao

1/2 su bardağı tozşeker

isteğe göre 1/4 bardak çikolata damlası veya normal çikolata

(sosa istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)







Hamurun Yapılışı:



- Yağ, su, seker ve tuzu bir tencerede birleştirip arasıra karıştırarak kaynatın.

- Kaynar kaynamaz altını kapatıp içine unu birden atıp tahta kaşıkla hızlıca karıştırarak yedirin.

- Tekrar hafif ateşte tencerenin kenarlarından ayrılıp top gibi olana kadar yaklaşık bir dakika karıştırın. Ocaktan alıp 5-6 dakika ılınmaya bırakın.

- Ilındıktan sonra içine yumurtaları azar azar elinizle veya mikserle yedirin. Kıvamı; hamur artik elinize hafifçe yapışacak, koyuca, seklini alacak bir kıvama gelmişse daha fazla çırpılmış yumurtadan koymayın.

- Parsoment kâğıdı serilmiş tepsinize iki tatlı kaşığı ile sekil verip top top aralıklı olarak yerleştirin veya sıkma torbası ile sikin.

- Önceden ısıtılmış 400F (200C) dereceli fırında 25 dakika kadar kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırını kapatıp kapağını hafifçe aralayarak fırında 5 dakika kadar bekletin. Sonra çıkarıp ılınmaya bırakın.

- Daha sonra krema torbasına düz uç koyup hazırladığınız iç kremayı doldurup profiterollerin yan taraflarından içine sikin.

- Bir geniş servis tabağı veya tepsisine dizip üst sosunu üzerine döküp buzdolabında soğutup servise hazır hale getirin.



İç kremasını yapmak için:



- yumurta sarisi ve sekeri bir tencerede çırpma aleti ile karıştırıp un ve nişastayı ilave edip yine karıştırın.

- Sütü ilave edip karıştırın. Ocağın altını açıp orta ateşte pişirin. Katılaşıp kabarcıklar çıkmaya başladıktan sonra 1 dakika daha pişirip altını kapatın. 1 paket toz vanilya ve 1 kaşık margarini ilave edip ılıtın.



Üst Sosu Malzemesi:



-Nişasta, seker, kakaoyu karıştırıp suyu ilave ederek koyulaşana kadar pişirin. Çikolatalarıda ekleyip eridikten sonra altını kapatıp fındık büyüklüğünde yağ koyup karıştırıp profiterollerin üstüne dökün.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:28 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.