Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilim ve Teknoloji (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilim-ve-teknoloji/)
-   -   bilgisayar kafayı yedi Acil Yardımmm (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilim-ve-teknoloji/12642-bilgisayar-kafayi-yedi-acil-yardimmm.html)

huseyin1842 16-08-2008 03:00 PM

bilgisayar kafayı yedi Acil Yardımmm

selam arkadşlar.internete giriyordum yaklaşık yarım saat ayrıldım geldiğimde bilgisyar kitlenmişti.bende yeniden başlat dedim.bilgisayar açılmadı.daha sonra bir sayfa geldi önüme aşagıdaki gibi;
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to ur computer.
if this the first time you have seen this stop error screen, restart your computer ,if this appears again follow these steps.
check to be sure you have adequate disk space .if a driver is identifed in the stop message disable the driver or check with the manifactured for driver update.try changing video adapters.
check with ur hardware vendor for any BİOS updates.disable bios memory options such as caching or shadowing if u need to use safe mode to remove or disable compenent,restart your computer ,press f8 to select.
advanced start up options and them select safe mode .
teknical information.
.......

arkadaşlar vista kullanıyorum.ve geri yükleme de yapmamıştım .f8 bastığımda bir sürü seçenek çıkıyor.hepsine bastım denedim hiç biri eskisi gibi çalışmasını sağlayamadı.bazı seçenekler hiç açmadı bilgisayarı.
ne yapmam gerekiyor acil yardım.
tşkk

teoman_ 16-08-2008 03:26 PM

Ynt: bilgisayar kafayı yedi Acil Yardımmm

bana donanımla ilgili bir arıza gibi göründü. bios pilini söküp biosu sıfırla. sonra windowsu açabiliyorsan anakart, ekran kartının sürücülerini yeniden kur. eğer açılmıyorsa ramlerinde bir sorun oluşmuştur. hangi ramleri kullanıyorsun?
wistanın kendisine özgü bir sorun da olabilir wista yı pek kullanmadım, bilmiyorum
eğer wista ile ilgili bir sorunsa format atıp xp'yi kurarsan düzelecektir...

MuminOKAN 16-08-2008 05:22 PM

bios pilimi. onu çıkartınca bilgisayarı komple yeniden kurman gerekmez mi?
ben bi defa yaptım. sabaha kadar uğraştım toparlamak için. ama çok temiz olmuştu makine. smiliyface

teoman_ 16-08-2008 05:33 PM

yoo tekrar kurmak gerekmiyor. sadece tarihi ve saati ayarlıyorsun. çünkü 2002 yılına gönderiyor smiliyface eğer driverlarda bir sorun varsa onları da tamamen silip yeniden kurmak yeterli olur heralde.

huseyin1842 17-08-2008 01:10 PM

bilgisyarım bi laptop acer 5520 g .elimde hiç bi cd yok.bana cd filan vermediler ki.nasıl kuracam onları. asıl hata bende sistem geri yükleme yapmamıştım hiçç. şu anda sadece güvenli modda çalışıyor çok kısıtlı işlem yapıyor.ses bile vermiyor. bios pilini nasıl sökülür?eger xp yüklersem cekirdeğin biri boşa gider sanırım.hoş bu vistadan hiç de memnun değildim ya.cok yavaşş..(amd 64 .2 (2.00 ghz 2.512 kb l2 cache)2 gb ddr2 896 ndivia geforce 8400 g )
bütün bunlara girmeden eski ayarlarına dönebileceğim bir işlem biliyormusunuz acaba?
ilginize tşkk

teoman_ 17-08-2008 02:26 PM

laptopta da olur bios pili ama makinanın içini açman ve tüm parçaları ayırman gerekir buna ulaşman için. bu da garanti kapsamı dışına çıkılması demek olur ki bu yüzden önermiyorum.
Ramler ve ramlerin çalışma frekansları wista için yeterli.
8400 G mobil ekran kartı zayıf kalıyor.
2 ghz'de calışan çift çekirdekli işlemci var makinanda. buda zaman zaman yetersizlik gösterebilir. Çünkü wistada birçok uygulama için çift çekirdekli ve 2,4 ghz'de çalışan işlemciler tavsiye ediliyor. Bu da dha fazla enerji harcaması ve batarya ömrünün daha kısa olması anlamına gelir.
bence wistayı kaldır ve xp'yi kur. daha rahat edersin.
eğer güvenli modda açıldıysa sorunun büyük bir ihtimalle yazılımsaldır yani vista kaynaklı bir sorun bence.
olmadı aldığın yere götür ve format atsınlar makinaya...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:13 PM.