![]() |
Şapkacı :)) Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam > biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına > oturmuş. Şapkalarla dolu sepetini de yere koymuş ve uykuya dalmış. Birkaç > saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmış. Bir de bakmış ki yanındaki > sepet bomboş...Şapkalar gitmiş.Kafasını kaldırıp ağaca bakmış, ağacın > dallarında bir sürümaymun, her birinin kafasında adamın şapkaları... Adam > başlamış düşünmeye; 'Ben şimdi ne yapacağım, şapkaları bu maymunlardan nasıl > geri alacağım' diye. Düşünceli bir şekilde kafasını kaşırken bakmış ki, > maymunlar da adamın taklidini yapıyor, kafalarını kaşıyorlar. Adam > ellerini havaya kaldırmış, maymunlar da...Derken adam ne yapacağını bulmuş, > kendi kafasındaki şapkayı çıkarıp yere atmış, maymunlar da şapkaları > çıkartıp aşağı atmışlar... Adam böylece bütün şapkaları geri almış, sepetine > koyup yoluna devam etmiş. > > > Aradan 50 yıl geçmiş... Artık adamın bir torunu varmış, o da dedesi gibi > şapka satıcısı olmuş. günlerden bir gün onun da yolu aynı ormana düşmüş. > Hava yine çok sıcakmış ve genç adam bir ağacın altına oturmuş, şapkalarla > dolu sepetini yanına koymuş ve uykuya dalmış... Bir saat sonra uyanmış, > birde bakmış ki sepetin içinde şapkalar yok... Derken tuhaf sesler duymuş, > bir de kafasını kaldırmış ki ağacın üstünde bir sürü maymun, hepsinin > kafasında birer şapka. Düşünmüş... 'Dedem yıllar once bana bir hikaye > anlatmıştı... ne yapacağımı çok iyi biliyorum...' demiş. Adam kafasını > kaşımaya başlamış, maymunlar da aynısını yapmışlar... Adam ellerini > havaya kaldırmış,maymunlar da.. Ve adam gülümseyerek kendi başındaki > şapkayı çıkarmış yere atmış... O anda ağaçtaki maymunlardan biri yere inmiş, > adamın yere attığı şapkayı kapmış, adama da bir tokat atmış ve şöyle demiş: > > - Yaaaa........... naber? Sadece senin mi deden var? smiliyface |
Ynt: Şapkacı :)) smil56 önce arkadasım anlatmıştı , güzel bir paylaşım bigci |
Ynt: Şapkacı :)) khkh56 khkh56 khkh56 khkh56 khkh56 khkh56 eee zeki maymunlarda var tabiikii s45apk |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:34 PM. |