![]() |
kurt borclanmaz Kurt çok acıkmıştı.Tilkiden iki tavuk ödünç aldı.Karnını doyurdu .Tilki kurdun karşısına geçdi ve : -Ben olmasaydım ne yapacakdın?Yat kalk bana dua et ! dedi Kurt 77 büküm oldu tilkinin karşısında. -Haklısın tilki kardeş,çok sağol ! dedi. Birkaç dakika geçti geçmedi,tekrar dikildi tilki kurdun karşısına. -Sayemde yaşıyorsun,sayemde;eğer ben olmasaydım çoktan ölmüştün ! dedi. Kurt, -Haklısın Tilki Kardeş,sen olmasaydın bitmiştim.Dedi,acı çektiği yüzünden anlaşılan duruşuyla... Tilki akşama kadar 40 defa geçti kurdun karşısına. -Sayemde yaşıyor,sayemde nefes alıyorsun ! dedi hep. Kurt her seferinde minnet duygularını iletti tilkiye.Güçlüydü;ama borçluydu.Borç vefa ile birleşince altından kakılmaz bir yük oluyordu ve ince ince tüketiyordu kurdun onurunu Ertesi sabah erken kalktı kurt.İki koyun yakaladı ve tilkiye götürdü apar topar. -Ödeştik tilki kardeş,sağol ! dedi ve acilen yavrularını topladı.Onlara anlattı.Tilkinin karşısında nasıl ezildiğini anlattı.Borç almanın özgürlük satmak,onur pazarlamak olduğunu iyice öğretti. Aradan binler yıl geçti.Çoğu zaman aç kaldı kurt;ama bir daha da hiç kimseden borç almadı.Kendi işini hep kendi yaptı kalın ensesiyle... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:38 AM. |