Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Bilgelik Hikayeleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilgelik-hikayeleri/)
-   -   Avcumdaki kelebek (http://www.hayatimdegisti.com/forum/bilgelik-hikayeleri/390795-avcumdaki-kelebek.html)

Sultan 05-10-2009 04:15 PM

Avcumdaki kelebek

y789Zamanin birinde iki kiz kardes varmis, nasil akillilarmis anlatamam. Etrafindaki ve okuldaki tum bilgi onlara yetmez olmus. Bir gun, anneleri onlari dagdaki bilge adama goturmeye karar vermis. Kizlar, bilge adamla karsilasinca ona sorular sormaya baslamislar. Bilge adam butun sorulari dogru cevaplamis; kizlar cok sevinmisler ve annelerinden egitimleri icin bir sureligine izin isteyerek bilge adamin yaninda kalmislar. Sorduklari sorularin hepsinin cevabi dogruymus. Bir sure cok mutlu olmuslar; ama sonra sikilmaya baslamislar. "Bilgenin bilemeyecegi bir soru bulmamiz lazim" diye dusunmusler.
Kizlardan biri bir gun "Buldum!" diye sevinmis. "Iki elimin arasina bir kelebek koyacagim ve bilge adama soracagim, 'Avcumun icinde bir kelebek var. Canli mi, olu mu?'
'Olu' derse kelebegi birakacagim. 'Canli' derse avucumu hafifce bastiracagim. Her ne derse cevabi bilemeyecek."
Kizlardan birisi kapali tuttugu ellerini bilgeye dogru uzatmis.
Ve sormus:
"Avcumun icinde bir kelebek var; canli mi, olu mu?"
Bilge adam cevap vermeden once uzun sure kizin gozlerine bakmis, bakmis ve cevaplamis:
"Senin ellerinde kizim, senin ellerinde"
(Alinti: Jena Revell - Susan Norman/ "In your hands" )
SIMDI BAKIN HAYATINIZA VE MUTLULUGUNUZA...
NEREDE MI?
SIZIN ELLERINIZDE; TAM AVCUNUZUN ICINDE.
Avucumdaki kelebek kitabındangirlhaha

Sultan 06-10-2009 01:44 PM

Cevap: Avcumdaki kelebek

Aslında her şey avuçlarımızın içinde bütün hayatımız.Biz ona nasıl bakarsak öyle şekilleniyor.Hep güzel bakıp güzel görmek umuduyla mutlu kalın.sevgilers456
Kardeşim sen düşünceden ibaretsin
Geri kalan et ve kemik.
Gül düşünürsen gülistan olursun.
Diken düşünürsen dikenlik olursun.
Mevlana

aybükem 18-10-2009 12:05 AM

art56art56hayatımı avucumun içine koyup güzel tarafından bakmayı seçiyorum teşekkürler

Sultan 13-11-2009 04:56 PM

avcumdaki hayatım seni gönlümce ,huzurlu ,mutlu ve sağlıklı yaşamayı seçiyorumy789iyiki varım iyiki varsın iyiki varsınız...girlhaha

derya88 13-11-2009 05:03 PM

harikasınız...güzel bir paylaşım. hayatımı avcumun içinde güzel ve mutlu yanlarını görüyorum ben biricik ,tekim sevgiyle ışıkla kalınnn...

aybükem 20-01-2010 11:57 AM

Alıntı:

bengusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 570617)
avcumdaki hayatım seni gönlümce ,huzurlu ,mutlu ve sağlıklı yaşamayı seçiyorumy789iyiki varım iyiki varsın iyiki varsınız...girlhaha

bende sevincli

mendeseva19 20-01-2010 12:33 PM

çok güzel bi paylaşım saol.. 956k956k

Sultan 27-01-2010 11:38 PM

Alıntı:

aybükem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 580338)
bende sevincli

Alıntı:

mendeseva19 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 580345)
çok güzel bi paylaşım saol.. 956k956k

çok teşekkür ederim benim hayat felsefem oldu bu hikaye her şey tamamen benim elimde iyi ki varsınız.y789

sarıpapatyam 02-03-2010 10:42 AM

Alıntı:

bengusu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 570617)

bende gönlümce yaşamayı seçiyorum

prenses1 24-03-2010 04:31 PM

harika paylaşım için teşekkürler.....

WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:50 PM.