Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Beslenme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/beslenme/)
-   -   Hurmadaki Gizli Mucize... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/beslenme/13401-hurmadaki-gizli-mucize.html)

comte 06-09-2008 09:56 PM

Hurmadaki Gizli Mucize...
 


http://internethaber.com/images/news/65099.jpg

Hurma ramazan ayında en çok tüketilen besinlerin başında geliyor. Faydaları saymakla bitmez.
Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, foffor ve klor da bulunuyor. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminleri içerir. Hurmada hamilede önemli olan folik asit vitamini de bulunur.

Kan hücresi yapımına yardımcı oluyor
Folikasit vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan aminoasitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar. Bu sebeple hamileler tarafından da tüketilir. İçerdiği lifler kabızlığa karşı da koruyucudur.

Hurma hangi hastalıklara iyi geliyor?
Hurma kalp ve damar hastalıklarından korunmayı sağlar, kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ayrıca, boğaz ağrısını keser, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerini giderir. Uzun süren açlık sonrası düşen kan eşekerini dengelemede ve bağırsaklara faydalı lifleri sağlamada en doğru seçimlerden biridir. Yetiştirildiği bölgeye göre renkleri ve büyüklükleri değişen hurmaların lifleri kumaş üretiminde de kullanılır.



elba 25-09-2008 11:25 AM

Ynt: Hurmadaki Gizli Mucize...
 
Ayrıca ünlü bir beslenme uzmanının geçenlerde açıkladığı üzere; mistik anlamda yoğunlaşmak isteyenlerin, hurma, nar, üzüm gibi besinleri tüketmesinde fayda varmış... dusun


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:23 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.