![]() |
Kötü Beslenmenin Tehlikeleri Kötü beslenmeden kaynaklanan pekçok risk var. Bunlar: *Daha sık enfeksiyona neden olan bağışıklık sistemi zayıflığı sigrt56 *Osteoporoz ya da kemik erimesi *Kas zayıflığı *Erken yaşlanmaya neden olan cilt bozuklukları İyi beslenme=Önlem *Proteini; soya, yağsız et ve balıktan almak, iştahınızı kontrol etmek, beslenmek ve kaslarınızı korumak için önemlidir. *Çeşitli renklerdeki sebze ve meyveler, vücudumuzun en önemli organlarının sağlığını koruyan antioksidanları sağlarlar. *Meyve, sebze ve kimi tahıllardan elde edeceğimiz lifler, bağırsakları çalıştırır ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. *Deniz balıklarından edinilen sağlıklı balık yağları vücudumuzun iltihaplara karşı savaşmasını sağlar. Bunlar eklemlerimize ve cildimize çok faydalıdırve kalp krizi riskimizi düşürür. *Protein, güçlü kaslara sahip olmamızı sağlar.Her gün 75 ile 100 gram protein tüketmeye çalışın.Bu aynı zamanda açlık hissini kontrol etmemizi sağlar ve enerji verir.. En zengin protein içeren besinler, yüksek proteinli kahvaltı shakeleri, tavuk ya da hindinin göğüs eti, yumurtanın beyazı,kırmızı etin en yağsız yerleri ve düşük yağlı-hiç yağsız süt ürünleri gibi yağ oranı düşük olanlardır. *İdeal bir sağlık için hergün yemeniz gereken tam tahıllar ve sebze-meyvelerden en az 25 gr. lif alınması önerilir.Lif, bağırsakları rahatlatır ve sindirim sistemini düzenler. Yeterli miktarda lif alımı, kalp ve damar sağlığını destekler... super |
Ynt: Kötü Beslenmenin Tehlikeleri Bu Yiyeceklere Dikkat! Hamur işi, cips ve fast food'larda kullanılan trans yağların her bir gramı bile vücut için çok tehlikeli. Trans yağdan günde sadece iki gram yemek kalp krizi riskini yüzde 23 artırıyor. Çocukluğumuzdan beri büyük bir iştahla yediğimiz çikolatalar, şekerlemeler, bisküviler ve özellikle de hamburger ve patatesler göründükleri kadar masum değil. Yapılan klinik araştırmalara göre özellikle restoranlarda ve hazır gıdalarda sıkça tüketilen trans yağlardan günde sadece iki gram almak bile kalp krizi geçirme riskini yüzde 23 oranında artırıyor. Trans yağların katı yağ olarak adlandırılan tereyağdan bile daha tehlikeli olduğunu belirten uzmanlar, trans yağların obezite, kolesterol, diyabet, kısırlık gibi birçok rahatsızlığa neden olduğunu açıkladı. DEFALARCA KIZARTILIYOR Tekrar tekrar kullanılabildikleri ve ucuz oldukları için, kızartmaların bolca satıldığı fast food restoranların tercih ettiği trans yağlar doymamış bir yağ çeşidi. Mc Donalds, Kentucky Fried Chicken, Nestle, Mars gibi dünyaca ünlü birçok gıdanın içerisinde trans yağ kullanılıyor. |
Ynt: Kötü Beslenmenin Tehlikeleri Kalbimi seviyorum, fast food yemiyorum s456 Prof. Dr. Bingür Sönmez, “Kalbimi Seviyorum, Fast Food Yemiyorum” kampanyası kapsamında özel bir okulda verdiği konferansta, çocukluk çağında başlayan “fast food” alışkanlığının, ileri yaşta kalp hastalıklarına neden olduğunu kaydetti. Annelerin, çocuklarına sağlıklı beslenme bilincini aşılayacak en önemli kişi olduğunu anlatan Sönmez, “Anneler çocuklarına ‘çok koşup terleme sonra hasta olursun derken, fast food yeme yoksa 20 yıl sonra kalp hastası olursun’ da demeli. Çantalarına sağlıklı yiyecekler koymalı. Çocuklarda sağlıklı beslenme bilinci 10 yaşında başlamalı” dedi. Prof. Dr. Bingür Sönmez, çocukların beslenme çantalarının “Taze meyve, çocuk kilolu değilse beyaz, kilolu ise kepek ekmek, az yağlı beyaz peynir, domates, salatalık, biber, zeytin, evde hazırlanmış taze meyve suyu ve reçel, süt, ayran, yoğurt, bal ve 3-4 bıçak ucu tereyağı seçeneklerinden” hazırlanması gerektiğini de belirterek, sucuk, salam, sosis, cips, kutu meyve suları, asitli içecekler uzak durulması ve bunların kantinlerde satışının da yapılmaması gerektiğini ifade etti. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:58 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.