![]() |
nergis çiçeği NERGİS ÇİÇEĞİ Bir nergis çiçeği ölmüş. Çayırdaki çiçekler, ırmaktan birkaç damla su istemişler, ona gözyaşı dökmek için. “Bendeki tüm su damlaları gözyaşı olsa, nergis için dökeceğim yaşlara yetmez. Onu çok severdim” demiş ırmak. “Nergisi kim sevmezdi ki? O kadar güzeldi ki…” diye yanıt vermiş çayırdaki çiçekler. “Gerçekten güzel miydi?” diye sorunca ırmak, “Senden iyi kim bilir bunu? Kıyında eğilip suyunda kendi güzelliğine bakardı her gün” demişler. Irmağın yanıtı şöyle olmuş: “Onu sevmemin nedeni, bana eğilip baktığında, suyumun yansımasını görmemdi gözlerinde…” Oscar Wilde |
Ynt: nergis çiçeği Arkadaşlarımızı çok severiz çünkü gözlerinde , sözlerinde bir yerde kendimizi bulduğumz için. Kendimizle ,cevremizle barışık olmanın özelliği ve güzelliği burada arkadaşlarımız bizim birer aynamız olmasıdır. Sevgiyle kalın. |
Ynt: nergis çiçeği Dost dostun aynasıdır ne de olsa.. Boşuna dememiş atalar "bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim" diye.. aslında insan aşık olduğu insanda bile kendisini görmez mi? Her şeyde biraz "ben" yok mu? Güzel bir yazıydı, paylaşımın için sağol.. |
güzel ve anlamlı paylaşımın için teşekkürler |
çok hoşuma gitti bu öykü,ne güzel bir konuya ortak olmuş ismim :-)) |
Cevap: nergis çiçeği Gerçekten anlamlı. Hikayeyi tersten düşündüğümüzde de; bir kişiye olan sevgimizin azalması ya da o kişiyi hiç sevmememiz, ortak hiçbir yanımızın olmadığını görmek ya da bizdeki özelliklerin tam tersi özelliklere sahip olduğunu anlamamız/bilmemiz de olabilir mi??? Teşekkürler. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:33 AM. |