Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Anı Yaşama Hissi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ani-yasama-hissi/)
-   -   Anı Yaşama Anketi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ani-yasama-hissi/319-ani-yasama-anketi.html)

üç_gömlek 20-12-2007 02:32 AM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
Alıntı:

hayatimdegisti Nickli Üyeden Alıntı
Anı yaşama hissi birazda kaygilarin azalmasi ile ilgilidir.Peki siz bu konuda bir fark hissetiniz mi?

valla şükürler olsun iki gündür anda yaşama hissim var.ne geçmiş ne de gelecek düşünemiyorum bile.zorluyorum kendimi yine de fazlaca düşünemiyorum.sadece tadını çıkarmaya bakıyorum.bir de kaygıların azalmasıyla ilgili olduğunu öğrenmem iyi oldu.insanlarda önce kaygıların neler olduğunu tespit etmeye çalışmak da büyük fayda sağlıcaktır o zaman.teşekkürler.

metin06 26-12-2007 01:02 PM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
Alıntı:

jaunty Nickli Üyeden Alıntı
Anı yaşamanın bir belirtisi beden ile aklı bir araya getirememek
Zaman zaman evimizde geliriz-yani vücudumuz evdedir- ama aklımız işyerindedir.
Bazen vucudumuz işyerinde aklımız evdedir.
Vucudumuzla aklımızı bir aaraya getirememek,anı yaşayamamanın tipik belirtisidir.
Anı yaşayabilmek için,içinde buunduğumuz zamana ve mekana,bu zamandaki ve mekandaki duygularımıza ve düşüncelerimize odaklaşmak,kısacası aklımızla vucudumuzu bir araya getirmek gerekir.

Titanic adlı filmde,asillerin sofrasına davetli delikanlı kendisine itici davranan birkaç kişiye kızarak yaklaşık şunları söyler:
''Biraz önce köprü altındaydım,şu an burdayım,yarın ne olacağını ise Tanrı bilir(kısa süre sonra gemi batmıştır) Ben yaşamın keyfini çıkarıyorum,dünyanın kralı benim''
''Alem buysa kral benim'' şarkısını hatırlatan bu söz,belki bir tür savunma mekanizmasi olarak da yorumlanabilir.
Ancak savunma bile olsa ''anı yasıyorum'' düşüncesini ifade eden güzel bir örnek.
Başkalarının da kendi dünyalarının kralları olduğunu kabul ettiğimiz sürece,kendimizi kendi dünyamızın kralı kabul etmemiz,sakıncalı olmasa gerek.

kaynak:varolmak gelişmek uzlaşmak
Üstün Dökmen
kiss3

Vaay Üstün Dökmen bunu da mı söylemiş.Genel olarak sever ve takip ederim.Ama bu sefer bravo diyorum bence daha cesaretli ve komplekssiz sözler olmuş ve de çok güzel tabi(komplekssiz derken Üstün Dökmen komplekssiz bi insan zaten de konuşmalar bayağı bi önyargısız olmuş ,hoşuma gitti).Jaunty arkadaşım bu güzel alıntın için sana da teşekkür ederim.
Bu arada yazılan her yazıyı okurken,en azından buradaki cümleleri, hala onunla ilgili bir sürü düşünce fikir söylenecek şey aklımdan geçiyor.Bu da iğrenç birşey.Bence bu da anı yaşayamamanın kötü bir örneği.Evet belki de hepimiz bir yazıyı okurken onunla ilgili birden fazla kanaat bizde beliriyor ama bazen sanırım düşünceleri durduramamak.....

emotional_ss 08-07-2008 02:27 PM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
telkinleri yeni dinlemeye başladım. anımı yaşayamamak en büyük sorunum.. geçmişten biraz olsun kurtarabiliyorum kendimi ama gelecekile başım dertte. sürekli kaygılar kaygılar. bu kaygılar çoğu zaman benimle ilgili değil. şu insan şöyle yaparsa ne olur böyle yaparsa ne olur şeklinde. ve sürekli beynimin içinde senaryolar dönüp duruyor. bunları engelleyemiyorum. dünden beri sd ve ego dinliyorum. bunlardan kurtulabilirim umarım. çünkü daha olmamış hatta büyük olasılıkla olmayacak bir olay için günlerce üzülüyorum ve ondan başka bir şey düşünemiyorum. bu gerçekten çok yıpratıcı. benim için ve çevremdekiler için...
böyle bir siteyi hazırladığınız için çok teşekkür ederim. actionsmile

akaybrl 08-07-2008 05:49 PM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
Evet bu durum bende oldukça etkisini göstermeye başladı derty birinin başına bişi gelse olur ya takma onunda keyfini çıkar gbi triplere giriyorum. nickimde artık Carpe Diem gogogo

monange 15-07-2008 10:37 PM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
Ben simdi düsünüyorum da , gecmiste agir olaylar yasamama ragmen cok kisa surede atlattim... Konu acilmadiktan sonra yani birisi kisileri veya olayi sormazsa aklima gelmiyor.. Aklima gelenlerinde dusundugum zaman Nasil olmustu diye kendi kendime soruyorum.. Bunu kendim icin bir basari olarak görüyorum.. super

Hicbir zaman yasanilan seyleri yargilamadim halende yargilamam.. Cünkü olan olmustur , yasanan olay dünde kalmistir veya bir kac saat evvelde .. degismesi de mümkün degildir.. O zaman önemli olan Ne yapilmasi gerektigidir ? Olayla yada kisilerle ilgili.. Careler ve sonuclar önemlidir...

Ancak ben yazilarinizi okudugum zaman kendimde birsey fark ettim.. " Dün dünde kalmistir , ben suani yasiyorum , yarini da Allah Bilir " cümlelerinizi okudugumda.. Biranda kendimin nerede olduguna baktim. Ben devamli gelecekteyim.. rt67

Bunun anlami nedir ? Neden devamli gelecekle ilgileniyor olabilirim ? Fikirlerinizi ögrenebilir miyim ?? Yada bu konuda birsey yapmama gerek var mi ???

hismiley hismiley hismiley

Novos 15-07-2008 10:54 PM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
bir kaç gün önce radyo dinledim daha net duyabildiğimi hissettim, şimdide düş sokağını uzun süre sonra dinledim, daha güzel geliyor şarkı ve daha net. :))))
smiliyface hismiley

yeni bir hayat 05-09-2008 01:54 AM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 

Geçmişin pişmanlıklarından sıyrılıp, geleceğin kaygısından uzak, anda yaşamak inanın insanı çok pozitif yapıyor.Çünkü o an yaşadığınız şeydeki güzellikleri farkediyor, sorunları da anında görerek çözebiliyorsunuz.

"Başarmanın Sırları" adlı kitapta bu konuyla ilgili bakın neler yazıyor...

Bir işe ne zaman başlayacağını;kimi dinleyeceğini ve yapman gereken şeyin ne olduğunu bilirsen, girdiğin her işi başarırsın...

Her iş için en uygun vakit nedir? Bu iş için gerekli kişi kimdir? Yapılması gereken en önemli şey nedir?

Doğru şeyi doğru zamanda yapmayı nasıl öğrenebilirim?
En fazla muhtaç olduğum,dolayısıyle diğerlerinden fazla ilgi göstermem gereken insanlar kimlerdir?
En önemli ve herşeyden önce kendimi vereceğim işler nelerdir?

SONUÇ;

En önemli vakit,şudur. Tek önemli vakit vardır,"içinde bulunduğumuz an!" O an en önemli vakittir ve o an elimizden birşey gelebilir.

En önemli kişi, "kimle beraberseniz o" dur. Çünkü, hiç kimse bir başkasıyla bir daha görüşüp görüşmeyeceğini bilemez.

En önemli iş,"iyilik yapmak"tır.(O an için önemli olan hareket).Çünkü, insanın dünyaya gönderilmesinin önemi budur...

Özetle;

*En önemli vakit, içinde bulunulan vakit,
*En önemli kişi, beraber olunan kişi,
*En önemli iş, iyilik-gerekeni-yapmak
.

Bunun için "doğru bakış açısı" gerekir.Doğru bakış açısına sahip olunamıyorsa,kendimize yabancıyız demektir.Bunu aşmak için bazı gereklilikler vardır:

Kendini Aramak tel45x ( girlhaha )
Kendini Bulmak clapping
Kendine Bakmak 98569
Kendini Görmek sung66
Kendiyle Tanışmak sapkal89
Kendiyle Beraber Yaşamak ark5
Kendini Değerli Kılmak 25889
Kendini 'güzel insan modeli'ne oturtmak s456
Kendini Mutlu Etmek ttli3
Kendi Mutluluğuyla başarıya ulaşmak... super


Bütün bunlar "içsel güçlerin farkına varılması"yla oluyor...



cedrus48 05-09-2008 07:16 AM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
Yeni bir hayat yorumuna bayıldım.Evet bende telkinleri dinlemeden önce ya geçmişteki korkularım ve pişmanlıklarımı yada gelecekte beni bekleyen kötü süprizleri düşünürdüm.Bugün şimdi ise hiç yaşayamadığım bir duyguydu.Hergün her anımda bu geçmiş ve gelecek korku kaygı ve pişmanlıkları yaşadım.Şimdinin şuanın değerini bilemedim.Oysa şimdi telkinleri dinlemeye başlayalıdan beri ne geçmişteki pişmanlıklar nede gelecek korkusu aklıma geliyor.önemli olanın bugün şimdi şuan olduğunu anladım.Tekrar tekrar bu siteye katkısı olan başta Atakan bey sonra hayal abla ve shamanic e ve diğer tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.İyiki varsınız.

yeşillim2005 01-11-2008 08:36 AM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
yeni bir hayat arkadaşım ne güzel yazmış ve düzenlemişsiniz 25889

tiriniti 03-11-2008 12:58 PM

Ynt: Anı Yaşama Anketi
 
anda kalmak, anı yaşamak ; hayatın önünüze getirdiğini o an yaşamak gibi bişeymi eğer öyle ise ben bunu hep yapıyodum ama bilinçsiz olarak ertelememek mi yanii?????


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:50 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.