Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Alternatif Meslekler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-meslekler/)
-   -   pdr okumak isteyenler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-meslekler/437127-pdr-okumak-isteyenler.html)

rain_man 21-10-2009 03:46 PM

pdr okumak isteyenler
 
herkese merhaba öss ye hazırlanıyurum ve pdr istiyorum pdr isteyenler ve pdr ciler buraya sizleri bekliyorum...

esra23 24-11-2009 01:27 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
Rain man ben pdr ciyim. Seni de tebrik ediyorum çünkü pdr okumak gerçekten bir ayrıcalık.

rain_man 28-11-2009 12:06 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
teşekürler hangi üniversiteden mezun oldunuz ben hacetepe istiyorum.

esra23 28-11-2009 10:12 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
19 Mayıs Üniversitesi. Şansın bol olsun rainman.

rain_man 29-11-2009 05:25 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
teşekürler esra23 tecrübelerinizi ve birikiminizi bizimle paylaşırsanız bizi mutlu edersiniz.

sivridil38 29-11-2009 05:54 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
pdr ne cahilliğimi mazur görün

sivridil38 29-11-2009 06:03 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
Alıntı:

sivridil38 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571830)
pdr ne cahilliğimi mazur görün

ne olduğunu netten bakıp buldum üniversitede bir bölüm kısaltmasıymış kişisel gelişimle ilgili bi kelime grubunun kısaltması olduğunu düşünmüş ve sormuştum....teşekkürler

Işıldayan Safir 22-12-2009 11:28 AM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
Alıntı:

sivridil38 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 571830)
pdr ne cahilliğimi mazur görün

estağfurullah super
Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik sapkal89

rain_man 24-12-2009 03:12 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
Hızla değişen dünyamızda, meydana gelen bilimsel ve teknolojik yenilikler, toplumsal yaşamı da daha karmaşık ve içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. Bunun sonucunda, yeni neslin en iyi yetiştirilmesi, yeteneklerinin israf edilmemesi, hızla değişen dünyaya ve karmaşık toplum yapısına uyumunun en iyi şekilde sağlanması zorunlu hale gelmiştir. Bunun sonucunda PDR hizmetlerinin önemi kavranmış ve tüm dünyada yayılma hızını artırmıştır.
Rehberlik öğrenci kişilik hizmetleri bünyesinde düşünülen ve bireyin, yaşamının çeşitli aşamalarında, gelişimine ve uyumuna etki eden faktörlerin bilinmesi ve onun yerinde kararlar veren dengeli bir kişi olması amacını güden hizmetler bütünüdür. Rehberlik kavram ve bir hizmet olarak bireyin gelişimine, bugünkü ve gelecekteki toplumun uyumuna yönelmiştir.

PDR kuşkusuz bir psikolojik yardım hizmetidir. Prof. Dr. Muharrem KEPÇEOĞLU Psikolojik Danışma ile Rehberliği birbirinden ayırmakla beraber, rehberliğin psikolojik danışmayı içerdiğini savunur ve "Rehberliği, bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini kendine en uygun düzeyde geliştirilmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum yapması ve böylece kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce, bireye verilen psikolojik yardım" olarak tanımlar.

Yönetmeliklerde Rehber Öğretmen ; "Asıl görevi öğrencilere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri olan öğretmen" olarak tarif edilmiştir. Ancak Rehberlik ve Psikolojik Danışman'ın ne olduğu hakkında herhangi bir bilgi yoktur.(Talim Terbiye)

PDR'nin öneminin en iyi şekilde anlaşılabilmesi için amacının kavranması gereklidir. Yani PDR'nin önemi amacında gizlidir. Psikolojik danışmanın en önemli amacı, bireyin kendini gerçekleştirilmesine yardım etmektir. Kendini gerçekleştirmekte olan bireyin taşıdığı özellikler aslında, psikolojik sağlığı yerinde olan çağdaş insanda bulunması gerekli özelliklerdir. Kendini gerçekleştiren bir insanın özelliklerini bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz; Kendini gerçekleştirmekte olan insan, kim olduğunu gerçekçi bir gözle algıladığı gibi kim olabileceği hakkında daha tutarlı bir görüşe sahiptir. İnsan değerlerine saygı duyar,onları benimser ve geliştirir. Zamanı iyi kullanır, değişmeye ve yeni yaşantılara açıktır... v.b.

P.D.R, ayrıca bireylerin kendini anlamasını, problemini çözebilmesini, kendine en uygun seçimleri yaparak gerçekçi kararlar alabilmesini , kendi kapasitelerini en uygun bir düzeyde geliştirilmesini, çevresine dengeli ve sağlıklı bir yapabilmesini amaçlar... v.b.

rain_man 24-12-2009 03:14 PM

Cevap: pdr okumak isteyenler
 
Psikolojik Danışma ve Rehberlik programı Türkiye'de ilk olarak Prof. Dr. Feriha BAYMUR'un çabalarıyla 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesine bağlı bir bölüm olarak açılmıştır. 1974 yılından 1982 yılına kadar sırasıyla Prof. Dr. Feriha Baymur, Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven, Doç. Dr. Yıldız Kuzgun ve Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüşlerdir. Bölüm, 1982 yılında YÖK Yasasından dolayı Eğitim Fakültelerine bağlı Eğitim Bilimleri Bölümlerinin Anabilim Dalı haline dönüştürülmüştür. Anabilim Dalı başkanlığını 1982 yılından 1997 yılına kadar Prof. Dr. İ. Ethem Özgüven yürütmüş ve 1997 yılında Prof. Dr. Nilüfer Voltan Acar devralmıştır.
Şu andaki haliyle ilk mezunlarını 1986 yılında vermeye başlayan Anabilim Dalı ilk Yüksek Lisans mezununu 1975 yılında vermiştir. Anabilim Dalımızın ilk Yüksek Lisans Mezunu olan Prof. Dr. Fidan Korkut Owen, şu anda Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir. Anabilim Dalımız ilk Doktora mezunu olan Edip Günalp, 1978 yılında Doktora derecesi almıştır.
Her yıl ortalama olarak 40 mezun vermekte olan Anabilim Dalı, program, nitelik ve nicelik açısından gelişmeye devam etmiştir. Türkiye'de çeşitli üniversitelerde yürütülen programların ilki olması, programının içeriği ve öğretim üyesi kadrosu ile Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı, diger PDR bölümlerine örnek olmakta, öncülük etmekte ve bir okul görevi görmektedir. Nitekim, diger üniversitelerin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı programlarındaki öğretim üyelerinin çoğunluğu Hacettepe Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı kökenlidir.
Anabilim dalımızda lisans ve lisanüstü programlarda toplam 285 öğrenci öğrenim görmektedir. Eğitim dili Türkçe'dir. 2007-2008 Öğretim yılı itibariyle öğretim Elemanlarından 8'i ders vermektedir. Lisans ders programımız disiplinler arası bir anlayışa dayanmaktadır. Öğrencilerimiz lisans eğitimlerinin ilk iki yılında çeşitli alanlardan dersler almaktadırlar. Anabilim Dalımız, İngilizce hazırlık programı olmamasına rağmen Hacettepe Üniversitesi'nde kendi puan türünde, en yüksek puanla, ülkemizdeki PDR programları içinde ise ikinci yüksek puanla öğrenci almaktadır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.