Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Alternatif Kişisel Gelişim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/)
-   -   Öz-Disiplin Nasıl Sağlanır? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/625213-oz-disiplin-nasil-saglanir.html)

Ayse35 22-07-2015 01:46 AM

Öz-Disiplin Nasıl Sağlanır?
 
Öz-Disiplin Nasıl Sağlanır?
Disiplinli olmayı nedense hiç sevmeyiz genelde yaşamımızı gelişigüzel devam ettirmekteyiz. Ama aslında disiplinli olmak özgür olmaktır. Kimlerine bu tam tersi olsa da işin aslı böyledir.Öz disiplinin karakteristik özellikleri şu şekilde

1. Kendini Bilmek

Öz disiplinin ilk özelliği kişinin kendini bilmesidir, bir olay karşısında o anki hislerinizden ziyade en doğru kararı düşünerek ona göre hareket etmenizdir.Kendi amaçlarınızı ve hedeflerinizi iyi bilmeli ve kararlarınız bu doğrultuda vermelisiniz.

2. Bilinçli Farkındalık

Öz-disiplin davranışlarınızın doğrumu yoksa yanlış mı olduğunu bilmek ve ne yapmanız konusunda sizi yönlendiren bir hareketi de kapsamaktadır.Bazen bazı davranışları yaparken bilinçsizce hareket edebilirsiniz ama bu ilerleyen zamanlarda yerini bilinçli davranışlara bırakacaktır.Örneğin tırnak yeme alışkanlığınızın bir süre sonra ortadan kaybolması gibi.

3. Öz-disipline Sadakat
Düşüncelerinizin hedeflerinizin olması başlı başına yeterli olmayacağı gibi size bir adım öteye de taşımayacaktır. Hayallerinizi gerçekleştirmek için buna sonuna kadar inanmalı ve bağlılık göstermeniz gerekmektedir.Örneğin sabah çalan saati hep 5 dakika 5 dakika ileriye atmak sizi acele ile kalkmanızı sağlamaktan öteye götürmeyecektir.

4. Cesaret
Bazen karşılaştığınız zorluklar karşısında hemen ümitsizliğe katılmayın cesur olun.

5. İçsel Eğitmenlik
Bazı konularda tereddüt yaşayabilir ve içten içe kendinizi yiyebilirsiniz bunun yerine içinizdeki sese kulak verin ve sizi olumlu yönetmesine izin verin.

Sizde bu konuda isme özel subliminal telkin yaptırabilirsiniz
Disiplin - Telkincd.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.