Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Alternatif Kişisel Gelişim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/)
-   -   Verimli Ders Çalışmanın 7 Kuralı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/625053-verimli-ders-calismanin-7-kurali.html)

Ayse35 08-06-2015 10:09 PM

Verimli Ders Çalışmanın 7 Kuralı
 
Verimli bir şekilde ders çalışmak ve bunu alışkanlık haline getirmek oldukça zor gibi gözükse de aslında kolay bir kaç uygulama ile mümkün.Hemen hemen her öğrencinin bu konuda eksikleri var. İşte herkes için geçerli ders çalışma kuralları.

1- Öncelikle karar vermek gerekir. Her işte olduğu gibi ders çalışmaya başlamadan önce de ders çalışmaya karar verilmelidir. istek olması önemlidir.

2- Çalışılacak ders ve amaç belirlenmelidir. Hangi derse çalışacağınızı iyi seçmeli ve zamanı iyi ayarlamak gerekir masa başında çok zaman geçirmek demek çok çalışıyor olmanız demek değildir.

3- Çalışma ara verilerek yapıldığı zaman verimlidir. Ders çalışırken kendinize molalar vermelisiniz en uygunu 45 dakikalık çalışma araları, 15 er dakikalık dinlenme zamanlarıdır.

4- Çalışma Planı Yapın. Başlarken nereden nereye ve ne süre çalışacağınızı saptamış olmalısınız.

5- Çalışma saatlerini iyi ayarlayın.
En iyi öğrenme anınızı dikkatinizin en çok derse verebildiğiniz anları tercih edin.Yemekten hemen sonra, yorgun olduğunuz bir zaman başlamak için uygun zaman değildir.

6- Dinlenme aktivitelerini iyi ayarlayın.
Molalarda hava almak su içmek gibi doğal şeyleri yapın ama telefonda arkadaşlarınızla konuşmak, televizyon izleme ve uyuma gibi şeyler geri dönüşü engeller.

7- Ders çalışma sırası da önemlidir. En verimli olduğunuzu düşündüğünüz anda zor dersleri tercih edin, yalnız dikkat etmeniz gereken diğer bir etkende zor dersleri ard arda koymamalısınız.

Sizde bu konuda isme özel subliminal telkin yaptirabilirsiniz
Ders Çalışmak! - Telkincd.com


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:37 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.