Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Alternatif Kişisel Gelişim (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/)
-   -   Doğru nefes - özgüven (http://www.hayatimdegisti.com/forum/alternatif-kisisel-gelisim/622869-dogru-nefes-ozguven.html)

gökçe y. 24-04-2013 03:02 PM

Doğru nefes - özgüven
 
Doğru nefes alıp vermeyi öğrenin

Doğru bir şekilde nefes alıp vermek güven dozunu artıran en önemli etkenlerden biridir. Neden mi? Hemen açıklayalım. Derin bir şekilde nefes alıp verdiğinizde vücudumuzdaki tüm gerilimler gevşemeye başlıyor. Meditatif boyutta etrafınızdaki her şeyi kendinizden bir süreliğine uzaklaştırıyor, kendinizle baş başa kalıp kendinize odaklanıyorsunuz. Özetlemek gerekirse; “Ne kadar doğru ve bilinçli bir şekilde nefes alıp verirseniz, o kadar hayatınızın efendisi olursunuz”. Dolayısıyla gün içinde kendinize birkaç kez nefes molası verin. Herşeyden uzaklaşın ve bilinçli nefes alıp vererek sadece kendinize odaklanın.

Doğru ve bilinçli bir nefes derken neden bahsediyoruz? İster oturur pozisyonda ister ayakta, bir elinizi sırtınıza götürün. Göğsünüzü bir balon gibi düşünün ve onu şişirerek bu pozisyonda nefes alın. Sanki sırtınızdaki elinizin içine bu nefes doluyormuş gibi. Bu esnada sadece tek şey düşünün: kendinizi… “Nasıl hissediyorsunuz?” Eğer kendiniz hakkındaki hissiyatınız olumluysa özgüveniniz her nefes alışınızda daha da artacak. Eğer olumsuz hislere sahipseniz, bunun nedenini düşünün ve bu düşünceyi değiştirmek için çözümler bulun. Terapiniz bittiğinde ise hemen uygulamaya geçin. Bir gün içerisinde 2 veya 3 defa, 3’er dakikalık bu derin nefes egzersizini uygulayın. Bu mola, hem tüm stresinizi atacak, hem özgüven kazanmanızı sağlayacak; duruşunuzu bile değiştirecektir!
ALINTI


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:05 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.