Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29-11-2006, 09:56 PM   #3 (permalink)
hayatimdegisti
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Sigarayı Ölümüne İçenler

Sigara ile mücadele

Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Türktaş, sigara bırakmayı deneme ortalamasının 5 olduğunu belirterek, “Sigara bırakmak isteyenler, denemeye devam etsinler” dedi.

Prof. Dr. Haluk Türktaş, “bilimsel araştırmalar, günde 1-2 sigara içilmesinin bile hastalık riskinde anlamlı artışa neden olduğunu ortaya çıkardı” uyarısında bulundu.

Türk Toraks Derneği’nin Antalya’da düzenlenen 9. Yıllık Kongresi’ne katılan Prof. Dr. Haluk Türktaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2020 yılında dünyada ölüme neden olan 10 hastalık içinde, ilk sırada, tütünün neden olduğu hastalıkların yer alacağını söyledi. Tütün kullanımına yönelik çıkacak yeni yasayı desteklediklerini belirten Prof. Dr. Türktaş, “Hükümetin politikaları hoşumuza gitmeyebilir ama tütün konusundaki politikalarını destekliyoruz ve hep arkalarında olacağımızı söylüyoruz” dedi.

Tütün ve tütün mamullerine yönelik çalışmaları, “Başlangıç açısından ümit verici ama yeterli değil” diye değerlendiren Türktaş, şöyle konuştu:
“Kapalı alanda bir masanın sigaralı, diğerinin sigarasız olması sigara içmeyenleri korumaz. Çünkü dünyada milyonlarca insan, pasif içici olduğu halde birçok önlenemeyecek hastalığa yakalanmaktadır.”

“1-2 SİGARA DA ZARARLI”

Prof. Dr. Haluk Türktaş, bilimsel araştırmaların, kamu alanları vekapalı alanlarda sigara içiminin yasaklanmasının, o ülkelerde sigarayıbırakan insan sayısını da artırdığını söyledi. Sigarayı bırakmak isteyenlerin de denemekten çekinmemeleri gerektiğini belirten Prof. Dr. Türktaş, “Sigara, ortalama 5 kez denendikten sonra bırakılıyor. Bu yüzden sigara bırakmak isteyenler denemeye devam etsinler” dedi.

Günde 1-2 sigaranın zararı olmadığına ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Prof. Dr. Türktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bilimsel araştırmalar, günde 1-2 sigara içilmesinin bile hastalık riskinde anlamlı artışa neden olduğunu ortaya çıkardı. Pasif sigara içiciliğinde de aynı tablo var. Siz eğer gün boyunca sigara içmediğiniz halde sigara içilen bir ortamdaysanız, yarım paket, hatta bir pakete yakın sigara içmiş gibi oluyorsunuz. Dolayısıyla pasif sigara içenlerde, aktif sigara içenlerde görülen akciğer kanseri, gebelerde düşük yapma, kalp krizleri, nefes darlığı, üriner sistem kanserleri gibi hastalıkların anlamlı olarak daha sık görüldüğü kanıtlanmıştır.”

“SİGARASIZ MASA YASAYI SULANDIRIR”

Türk Toraks Derneği İkinci Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Sabri Uçan da sigarasız masa uygulamasında, sigara içen ve içmeyen kişilerinyan yana masalarda oturduğunu söyledi. Prof. Dr. Uçan, “Şu anda bizim çıkarılması için çaba gösterdiğimiz ve varolan yasa, kapalı mekanların ve kamu alanlarının sigarasız olmasını gerektiriyor. Sigarasız masa, bu yasayı sulandırmaya yönelik bir risk, tehdit içeriyor” diye konuştu.

Türkiye’de akciğer kanserli insan sayısının arttığına da dikkati çeken Prof. Dr. Uçan, şunları kaydetti:
“Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de akciğer kanseri tanısı koyduğumuz hastaların yüzde 90’ında sigara içim öyküsü var. Geri kalan yüzde 10’luk önemli bir kısmı ise eşi sigara içen kadınlar oluşturuyor. Sigara içmek ve kanser bire bir bağlantılı. Yine Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre ise eşi sigara içen kadınlarda kansere yakalanma riskinin arttığı görülüyor.”

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla