Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-12-2008, 09:14 PM   #17 (permalink)
keops
Moderator
Abdullah Canıtez
 
keops - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Mesajlar: 401
Tesekkür: 154
290 Mesajinıza toplam 2,351 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
keops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of lightkeops is a glorious beacon of light
Standart

Bende oshoyu çok severim.
O yüzden bikaç güzel sözünüde ben ekleyeyim..


Yaşam küçük şeylerden oluşur ve bütün bu küçük şeyleri farkındalığımız, uyanıklığımız, dikkatimiz aracılığıyla güzel bir edim haline dönüştürebiliriz. İşte o zaman olağan şeyler olağanüstü olacaktır.

OSHO
Yaşam bir aynadır, sizin yüzünüzü yansıtır, dostane olun, yaşam da size dostluk yansıtacaktır.

OSHO
Bir insan azami noktada yaşamalıdır.

En üst derecede yaşamalıdır, yoğun, tutkulu, her an ilgili- o derece ki hiç bir şeyi geride bırakmadan, sanki o an son olacakmış gibi.

Her anı sanki son anmış gibi yaşayın. Herşeyi ortaya koyun, herşeyi riske atın, çok şaşıracaksınız- yaşam müthiş bir mucize olur o zaman.

OSHO
Felsefe dönüp durur; hep bir şeyler hakkındadır. Hiçbir zaman gerçeğin özüne dokunmaz. Gerçek hakkında düşünür ama gerçek hakkında düşünmek gerçeği yalancı çıkarmaya çalışmaktır. Gerçek düşülmesi değil karşılaşılması gereken bir şeydir. Gerçek inanılmamalı, yaşanmalıdır.Gerçek ortadadır! Gerçek sizsiniz, ağaçlardır gerçek, kuşlardır gerçek, güneştir, aydır. Gerçek her yerde ve siz gözlerinizi kapıyorsunuz ve gerçeği düşünüyorsunuz? Düşünce yoldan çıkarır.
Düşünmeye gerek yok. Yaşayın onu! Gerçeği yalnızca yaşayarak bilebilirsiniz.

OSHO
Aşk tanımlanamaz, ele geçmez. Onu tutmak istedikçe daha zorlaşır, daha uzağa kaçar. Onu yakalayamazsınız, onun tam olarak ne olduğunu bilemezsiniz, onu kontrol edemezsiniz. Aşk bilinemez olarak kalır. İnsan bilmek ister, çünkü bilgi güç verir. Aşk üzerinde güçlü olmak istersiniz, fakat bu imkansızdır. Aşk sizden çok daha büyüktür. Ona sahip olamazsınız, ancak onun tarafından sahip olunabilirsiniz. Bu nedenle aşka sahip olmak isteyen insanlar asla onun bilgisine ulaşamazlar. Ancak yeterince cesaretli olanlar, ancak kumarbaz olanlar, yaşamlarını riske atabilen ve bilinmeyen bir enerji tarafından sahip olunabilenler aşkın ne olduğunu bilebilirler.

OSHO
Aşk Tanrıya doğru ilk adımdır, bu nedenle sabit fikirli olanlara bu delice görünür. Ve insanlar bütün bu aşk gizemini anlamadıkları için, bunu akılları aracılığıyla anlamaya çalıştıkları için... Oysa sadece yürekle anlaşılabilir bu.

OSHO

Zihin hiçbir zaman akıllı olamaz. Sadece zihnin olmadığı yerde akıl vardır. Yalnızca zihnin olmadığı yer orjinal ve radikaldir. Yalnızca zihinsizilik eylemci ve devrimcidir.


Zihin size bir cins atıllık verir. Geçmişin anıları ve geleceğin tasarılarının yüküyle, minimumda yaşamayı sürdürürsünüz. Maksimumda yaşamazsınız. Aleviniz hayal meyal görünür.

bir kez düşüncelerinizi ve geçmişten biriktirip getirdiğiniz tozu ardınızda bıraktığınızda, aleviniz güçlenir -temiz, net, yaşam dolu ve genç. Bütün yaşamınız, dumansız bir aleve dönüşür. Bu, farkındalıktır.

Aniden Patlayan Fırtına - Osho

"Yaşamın her ikisine de ihtiyacı vardır:

dikenlere ve güllere,

gündüzlere ve gecelere,

mutluluğa/ mutsuzluğa

doğuma/ ölüme"

Ayaksız Yürümek

Kanatsız Uçmak
Sevgiler................
keops isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla