Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28-11-2008, 01:52 PM   #915 (permalink)
shamanic
Administrators
♥Ozlem Şahin ♥
 
shamanic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,030
Tesekkür: 13,842
2,276 Mesajinıza toplam 13,392 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
shamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond reputeshamanic has a reputation beyond repute
Smile

merhabalar bleteria..

bülent bey ile daha önce bir çalışmam olmadı ama kendisini ilgiyle sevgiyle takip ederim..
ondan öğrenmek istediğim şeyler olduğu gibi dışarıdan baktığımda duruşunu tavrını da çok beğenirim..

bu yazının içerisinde de çok önemli mesajlar var.. ancak ucu açık bırakıldığı için bazı hassas yanlış anlaşmalara
neden olabileceği gibi çok detaylı incelendiğinde kendi içinde bile çelişki taşıyabilir..

ben reiki master im bu forumun önceliği bu olmadığı için bunu fazla deklare etmiyorum aranızdan da dört tane reiki öğrencim var..

ancak şifa sistemleri ile ilgilenen aranızdan değerli arkadaşlarımla sohpetlerim olmuştur.. gerek sohpetlerimde gerek reiki 1 ve 2 eğitiminde
ilk öğrettiğim konulardan birisi iyileşmek ve şifa bulmak arasında ki kavramların farklılığı ve detaylarıdır..


eskiden bütün olarak pek çok kadim uygarlık tarafından kullanılmış olan teknikler farklı nedenlerle gizli öğreti haline dönüşmüştür..
bu gizli öğretiler zaman ilerledikçe gizlililiğinden dolayı yazılı aktarılmamış ve pek çok parça halinde dağılmıştır..

reiki nin usui sensei den öncede bir geçmişe sahiptir.. farklı kaynaklarda şamanlar tarafından geliştirilmiş gizli bir yöntem olduğundan,
şaman ın bunu insanlara şifa ve rehberlik sunmanın yanı sıra doğa ile denge kurmalarını öğretmek için de verildiğinden bahsedilir..

reiki de usui sensei tarafından tekrar keşfedilmiş olan bir enerjidir..
usui sensei bu enerjiye reiki dememiştir.. reiki: evrensel.. tinsel ilahi olan anlamına gelen ve o dönemlerde de japonya da
çeşitli şifa sistemleri için kullanılan genel tanımlama adıdır..

usui reiki bu sistemi şöyle tanımlar : "kişisel mükemelliğe ulaşmak için bir yöntem"
şu anda öğretilen reiki nin usui sensei nin ilk öğrettiği reiki ile tarz farklılığı malesef çoktur..

japonyada ki kaynakların da son yıllarda açıklanması ile uluslararası arenada birleştirici bir etki söz konusudur..

farklılıkların büyük bir bölümü bu sistemi dünyaya tanıttıkları için minnettar olduğumuz bay hayashi ve bayan takata tarafından resmileştirilmiştir..
şöyle ki usui sensei bülent bey in de söylediği üzere bizlerden çok yüksek bir arınmışlık düzeyinde olduğu için bu enerji sistemini tekrar keşfedebilmiştir..

hayashi ve takata senseiler fiziksel rahatsızlıkları iyileştirme amaçları ve fiziksel rahatsızlıklarını iyileştikleri için bu sistemin içinde yer almışlardır..
özellikle bayan takata nın yaşamını incelediğimizde pek çok fiziksel ve ruhsal rahatsızlıkları olmasına rağmen reiki ile kendisini uygulayıcıların ve kendi çalışmalarının bütünselliğiyle mükemmel bir şekilde şifalandırmıştır..

peki bu bizlere şimdi pek çok öğretmenin anlattığı kadar gayri resmi çalışmalarla mı mümkün olmuştur yoksa düzenli olarak yaptıkları fiziksel ve sipritüel çalışmalar ile mi mümkün olmuştur..
bu sorunun yanıtları yine ustalarımızın yaşam hikayelerinin içerisinde yer almaktadır...

reiki fiziksel ve sipritüel dünyanın kesişme noktasında yer alır.. elimden geldiğince yollarına ışık olmaya çalıştığım tüm arakadaşlarım her iki dünya da da emin adımlarla ilerlemeleri gerektiğini bilirler..
usui senseğinin "kişisel mükemelliğe ulaşmak için bir yöntem" adı altında bize sunduğu bu harika yol nefes çalışmalarıda dahil olmak üzere şu anda eft sedona gibi öğrendiğiniz bazı yöntemleride yer yer kapsayabilmektedir..

bu yolda ilerlerken öğrendiğim önemli şeylerden birside bir başkasını alçaltarak asla yüce görünülemeyeceğidir..
dolayısıyla her sistem kendi frekansında olanların kişisel tekamülü için ortaya çıkmıştır.. tüm bunlar bütünün değerli parçalarıdır..

gerçek anlamda şifa nın .. enerji .. bilinçaltı v.b çalışmalar yapan herkes tarafından kırılma noktası tedavi edilmeden olamayacağını bilir..
eğer aksini idda ediyorsa temsil ettiği hangi yöntem olursa olsun yanlış kişinin kendine aittir..
kişi henüz ruhsal tekamülünü tamamlayamamış olmasına rağmen eğitici sıfatını almıştır bu onun yönteminin değil kendi sorumluluk anlayışının yanlışıdır...
ona eğitici sıfatını veren kişide aynı yanlışın içindedir ki burada da bu kırılma noktasının iyileştirilmesi gerekir..
göründüğü gibi bir yanlış zincirleme reaksiyona sebep olur..

her şeyin özü enerjidir.. farklı ferkanstaki farklı enerjiler sürekli olarak etrafımızdadır ve bizler farkındalık düzeyimize göre algı limitlerimizi,algıda ki seçiciliğimize görede hayatımıza tezahür eden frekansların tesirinde kalarak yaşarız..


reiki insiyasyonu ile de farklı frekanstaki reiki enerjisine farkındalığımız arttırılır.. bundan sonra kişi reikinin çok önemli 5 prensibiyle birlikte saf bir kanal olabilmek için sevgi yolunda adım adım, hem kendini hem yaşamını tanımaya başlar...
bu tanışma farklı bir bakış açısı getirir.. tüm fiziksel tezahürlerimizin -bunlar hastalıkta olabilir bolluk bereket te olabilir- ilk önce enerjisel olarak oluştuğunu ekilen enerji tohumlarının reailite olarak biçildiğini öğrenir..

kendini tanıma everesinde kırılma noktalarını bir bir keşfetmeye başlar en zor olan bu dönemdir çünkü kişi yaşamının sorumluluğunu alır
yaşananlar için başakalarını suçlamak yerine özeleştirilerini yapar.. şifalanmadaki en büyük adım budur.. kendinin farkında olur..
kendinin farkında olmak pek çoğu için kabul edilemez ve korkutucu olabilir.. insan kendisinden korkar mı demeyin.. evet korkar..
tüm yaşadığı olumsuzlukların sebebi olarak kendini bulduğunda bundan korkar.. reiki ile bu korku yerine sevgiyle kabulleniş ve yeniden yapılanış inşaa edilir..


**"fiziksel şifa seansı yapmamaktayım fakat iyileşmeniz konusunda sorumluluğun tamamen size ait olduğu Quantum Nefesi gibi yöntemleri öğretmekteyim.Seanslarıma katılanlar bilirler ki, uzun bir zamandır katılımcılara ben direk olarak uygulama yapmamaktayım, katılımcılar bizzat kendi sorumluluklarını alarak öğrettiğim şekilde kendilerine uygulama yaparlar."

bülent bey in söylemiş olduğu bu sözler de çok değerlidir çünkü reikinin de özü budur..
üstelik reiki kuantum nefesi gibi yaşamımıza yeni yerleşen değil binlerce yıllık geçmişe ve mükemmel referanslara sahip bir sistemdir..

reiki 1 ile kendine şifa, reiki 2 ile ileri şifacılık teknikleri öğretilir.. bu öğretilen uygulamaların sorumluluğuda kişinin kendine aittir..
rehberin sorumluluğu bu uygulamalar ile yaşamına neler kattığını reel olarak öğrenciye resmetmektir..
reiki sağlık getirir diye anlatıyorsam ben bana baktığınızda sağlıklı bir insan görmelisiniz..
reiki bolluğu bereketi yaşamınıza getirir diyorsam bana baktığınızda yaşamımda bolluk bereket görmelisiniz..

kendi yaşamınızda deneyimleyerek sağlamasını almadığınız bir öğretiyi kuantum nefes çalışmasıda olsa reiki de olsa eft sedona da olsa bir başkasına asla doğru bir şekilde öğretemezsiniz.. nedeni öğrettiğiniz kişiye karşı dürüst değilsinizdir.. temeli dürüstlük olmayan bir olguda dünyanın en mükemmel yöntemide olsa er geç elinizde patlar..
__________________
ben mevlana değilim, insan ol öyle gel..
shamanic isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla