Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-11-2008, 01:18 AM   #88 (permalink)
hayatimdegisti
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Site Sahibinin Hikayesi

Psikolojide bir kural vardır.Kişi bir şeyi ne kadar çok ifade etme ihtiyacı duyuyorsa o konuda bir eksiklik duymaktadır.

Zaman zaman dikkat ediyorum. Ben çok dürüstüm ben çok doğruyum ben çok değerliyim vs diye cümleler kuruyorlar.Özellikle iş hayatımda buna çok rastlamışımdır.
Aslında bu insanın o konuda duyduğu eksikliğin ve ego dengesizliğinin işaretidir.

Asıl orada ki ben kelimesine bakmak gerekir…
İnsan kendi içinden bu olumlamaları yapıyorsa ne ala.Yok içinde başka düşünceler varken diğer insanların onayını almak için bu cümleleri onlara teyid ettirmek için söylüyorsa o olumlama olmuyor.
Hani yemek ateşte fazla kalır dışarı taşar tencere kapkara olur ya onun gibi…
Olumlama faydalıdır dışarıya karşı söylenen ben şöyleyim böyleyim benim dışımda kalanlar kötü lafları olumlama değil onaylanma arayışı pişen yemeğin fazla kaynatılması ve ortaya hoş olmayan şeylerin çıkmasıdır.


2000 li yıllardı sanırım şu an ki yemeksepeti isimli sitenin sahibinin yönetici olduğu mezunların paylaşım yaptığı bir mail grubu vardı..

O sıralar benim de ego dengem tam oturmamıştı.Birisi benim yazdığım maile karşılık kötü niyetli bir yanıt verince aşırı tepki vermiştim.
İnsanlara siz içinizden gelenleri söyleyemiyorsunuz dürüst değilsiniz şeklinde bir şeyler söylemiştim

Aslında senelerce belki de kendim içimde ki düşünceleri kimseye söyleyememiştim.Birden egom yükselince bu sefer içimde ne var ne yok dökmeye başlamıştım.


Beni destekleyenler olmuştu kızanlar olmuştu…O mail grubunu yöneten Yemeksepeti sitesinin sahibi de destekleyenler arasındaydı..

Kendisi ile görüşmeye gittim ofislerine.Amerika’da ki işini bırakıp sadece bu siteyi kurmak için dönmüştü.O sıralar internette e-ticaret çok gelişmemişti.Birde kriz çıkınca tüm maliyetleri iki katına fırlamıştı.

Daha sonra o site bir başarı hikayesine dönüştü…Şu an sanıyorum 1 milyon siparişi geçmiş onlarca kişinin çalıştığı bir yer halini almış…


Ne diyorduk insan bir şeyi ne kadar çok tekrar ediyorsa o konuda eksiklik çekiyordur bir egosal dengesizlik söz konusudur.

Bu konuda bazı dengeleri oturmuş kişiler zaten ben şöyleyim dürüstüm şuyum buyum demezler.O zaten sizin hal ve tavırlarınızla duruşunuzla kendini belli eder.Bir şeyleri ispat etmeye ihtiyaç duymadığınız sürece kendinizi çok anlatmak zorunda kalmazsınız.

Gerek kendi yaşamımın bir döneminde yaşadığım gerekse çevremde insanlarda gördüğüm bu durumu sizlerle paylaşmak istedim.

Öyle ise bir kişi karşınıza geçip ne kadar ben şöyleyim ben böyleyim dürüstüm doğruyum cesurum diyorsa içinizden şöyle deyin “Sen henüz hiçbir şey değilsin sadece ego dengen şaşmış hoş asıl cehennem de budur bu kişiler en çok kendilerine zarar verirler.”





__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla