Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-11-2008, 01:50 PM   #57 (permalink)
hayatimdegisti
Administrators
Atakan Sönmez
 
Üyelik tarihi: May 2006
Bulunduğu yer: istanbul
Mesajlar: 5,723
Tesekkür: 2,852
3,132 Mesajinıza toplam 17,384 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
hayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond reputehayatimdegisti has a reputation beyond repute
Standart Ynt: Site Sahibinin Hikayesi

Sitede üye olduğunuzda çok fazla şey düşünmek zorunda değilsiniz.
Benim de zamanında forumlarda bolca kavgalarım egosal savaşlarım olmuştu.

Ancak siteniz olduğunda hele hele eğlence amaçlı hadi bakalım 5000'den geriye sayalım diye oyunların olduğu penbe üye site kraliçesi vip üye tonbiş üye gibi bir site değilse risk alıp kariyerinizi bir tarafa bıraktığınız bir site ise bir çok şeye dikkat etmeniz gerekiyor.

Daha önce ki forum deneyimlerimden dolayı sitede en dikkat ettiğim kural din ve siyaset konularının konuşulmaması konusu oldu.Özellikle internette bilimsel makale gibi gözüken ancak X hoca Y hoca gibi kişilere ait yazıların sitemize girmemesine özen gösterdim.Bu gibi yazıları yazanlar olduğunda özellikle uyardım.Zamanla bu bilinç üyelerimize yerleşti ve din ve siyaset konuşulmayan gruplaşmasız bir forum olduk.Bu konularda hassas olmamın bir nedeni de subliminal tekniğin güven gerektirmesi ve sitenin tarafsızlığına gölge düşmemesidir.


Bir gün bir üyemiz günlüğünde o gün kü yaptığı aktivitelerden bahsederken laf arasında ibadetinden bahsetti..Mustang'da kibar bir dille uyardı sitede din konuları konuşmuyoruz diye...
O üye de anlayışla karşıladı...


Daha sonra bir başka hanım üyemiz nasıl insanlara din konusunda konuşulmasına izin vermezseniz diye tartışma açtı.Tartışma sonucunda üyelerin tamamı Mustang'ı desteklediler.


Ben daha önce ki deneyimlerimden din ve siyaset konularının riskli olduğunu bu tür konular sonucunda sitenin saldırı alabileceğini tahmin ettiğim için denge olsun diye üyenin de haklı olduğu yanlar olduğunu ifade ettim...

Din ve siyaset konuşulmaması gerekir ancak konu gereği kişi günlük yaşamında bahsetmişse olabilir dedim..


Söz konusu kişi hakaretlerine devam etti ve üyeliğini silip siteden ayrıldı.Bu nedenle herhangi bir yaptırım uygulamam söz konusu değildi..


Bu konu üzerine yine tartışmalar oldu bu tartışmalar daha sonra blog sitede devam etmiş.Bu kişi hakaretler yağdırmış vs...

Bu kişi bu kadar hakaret yağdırdıktan sonra sitemizden başka bir üyelik daha aldı.Bende üyeliğini ip den tespit edip sildim..Tehditler yağdırdı.


Sonuçta bu kavgadan bir hafta sonra sitemize saldırı gelmeye başladı.Muhtemelen o kişinin bir tanıdığı yada bu tartışmaları okuyan bir kişi siteye saldırıyordu..

Sitemiz 1 hafta boyunca kapalı kaldı.Bulunduğumuz server'dan ayrilmak zorunda kaldik çünkü biz saldırı alınca diğer sitelerde etkileniyordu..


Sonuç olarak aylık 70 ytl ödediğim servar'dan ayrılıp 170 ytl lik bir servar'a taşındık...Senelik server kira maliyetimiz toplamda 1200 ytl artmış oldu..Yani 2040 ytl
Şöyle bir örnek veriyim normalde günde 20.000 kişi giren bazı forumlar var bunlar ayda 60 ytl ödüyorlar.Bizim sitemize günde en fazla 3000 kişi giriyordur yani 7 de biri ancak maliyetimiz onun 3 katı...Ancak saldırı olmasının da bir hayrı oldu şu anki serverdan çok daha memnunum hiç sorun yaşamıyoruz..


Mustang ile de açık olmasa da bir kırgınlık olmuştu aramızda onu desteklemediğim için.Onun için diyorum ya üye olmak daha farklı.Belki üye olsam ben de desteklerdim..
Toplantı da kendisine bu sitede benim sabit telefonum olduğunu bir çok şeyi düşünmek zorunda olduğumu söyledim.Kendisi de anlayışla karşıladı yada bana öyle geldi..

Bu son olayda ise siteden ayrıldı.Ayrılan üyelerin tamamına üzüldüm tabii ki ancak Mustang yani Serpil hn'ın ayrı bir yeri vardı.Üyeliğini sildirmek istediğinde de bir kaç gün sonra belki vazgeçer diye düşünmüştüm.Toplantılarda da özellikle konuştuğunda kendisini dinleten çok değerli bir üyemiz site yöneticimizdi.
En iyi dileklerimi gönderiyorum buradan kendisine...



.Zaman zaman sitelerde tartışmalar oluyor.Ben de geçmişte çok tartışmışımdır başka sitelerde.Hatta bir forumda forum sahibi ekran karşısında oturup ağlamış ve forumu kapatma kararı almıştı o zaman üzülmüştüm ne gerek vardı diye..Yine daha önce girdiğim Edebiyat sitesinde başkaları tartışınca 5 senelik site kapandı...


Birde sanıyorum site rengi gibi faktörler de önemli..Awayy'de bahsetmiş mor renk biraz rahatsız ediciymiş.Onun yerine tekrar pembeye döndük.
Smileylerimizde ayrı bir olumlu enerji yayıyor özellikle iletişimde bir nebze olsun yanlış anlaşılmaları önlüyor..

Görüntü olarak aslında çok fazla yer kapliyor gibi gözükseler de bence önemli görevleri var.

__________________
http://www.hayatimdegisti.com
Hemen ücretsiz deneme telkinlerini indirmek içinse bu link.Suçluluk ego ve kendine güveni 2 gün dinleyin
https://www.dropbox.com/sh/b6youoq8m...vwFPsoEYa?dl=0
Dinledikten sonra etkiler ile ilgili anketlere bu linkten katilin.
http://www.hayatimdegisti.com/forum/...-anketlerimiz/
hayatimdegisti isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla