Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-12-2021, 07:20 PM   #2 (permalink)
nedimkaratas
 
Üyelik tarihi: Dec 2021
Mesajlar: 2
Tesekkür: 0
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nedimkaratas is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Diyabetlilere özel ayakkabı

Alıntı:
Bluesky24 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ayakkabı yüzünden büyük sıkıntı yaşayan şeker hastalarının derdine çare bulundu







Konyalı bir firma diyabet hastalarına özel ayakkabı üretti. Konya'da kurulu bir ayakkabı firmasının sahibi Recep Yıldız, erkek ve kadın ayakkabısı üzerine üretim yaptıklarını, bir süre önce yaz aylarında terlemeyi önleyen klimalı ayakkabıları piyasaya sürdüklerini söyledi.

Şeker hastalarının ayakkabı yüzünden büyük sorun yaşadığını öğrendiklerini ve bu yönde araştırma yaptıklarını vurgulayan Yıldız, 'Diyabetliler, tırnak batması ve ayaklarında oluşan yaralar yüzünden sıkıntı yaşıyor. Şeker hastası oldukları için bu yaralar kolay kolay iyileşmiyor' dedi.

Şeker hastaları ve sağlıkçılar ile yaptıkları görüşmeler ve Ar-Ge çalışmaları sonucunda diyabetlilere yönelik özel ayakkabı ürettiklerini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

'Ayakkabıda içinde ve dışında natürel deri ve bu deri arasında ısı koruyucu, yumuşaklık, rahatlık veren şok emici özelliğe sahip akıllı sünger kullanılmıştır. Bu özelliği ile ayakkabı, ülsere yol açan kötü huylu nasır, mantar oluşumunu, tırnak batmaları sonucu oluşacak rahatsızlıkları önlüyor. Uzun süre ayakta kalmaya bağlı olarak adale, kas ağrılarını ve varis oluşumunu engelliyor. Damar bozuklukları yüzünden meydana gelen ayak şişmelerinde kılcal damar tıkanmalarını önlüyor. Kan dolaşımı rahatsızlığı yüzünden ayak üşümelerine karşı iyi geliyor.'

Ayakkabılarının sağlıkçılardan da olumlu not aldığını dile getiren Yıldız, 'Ayakkabı piyasaya sürdüğümüzden bu yana yeni olmasına rağmen iyi talep görüyor. Bu ürünümüzün de önümüzdeki dönemde çok büyük ilgi görecek' dedi.

AA

Kaynak: saglik.gen.tr
Helal olsun o firmaya
nedimkaratas isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla