Konu: Merhabalar
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-03-2018, 03:08 PM   #3 (permalink)
ada.basar.35
 
Üyelik tarihi: Mar 2018
Bulunduğu yer: İZMİR
Mesajlar: 15
Tesekkür: 1
0 Mesajinıza toplam 0 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ada.basar.35 is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Merhabalar

ACABA DEPRESYONDA MISIN ?
Sana faydalı olabileceğini düşündüğüm için aşağıdaki yazıyı ekliyorum.
Bu tarz içeriklere ulaşabilmek için de link :Pentaloji | Anasayfa

Depresyonun nedenlerini http://www.pentaloji.combelirtmeden önce depresyonun tanımını ve ne anlama geldiğini belirtmek isteriz. Depresyon; çöküntü, çukur, ekonomik veya ruhsal çöküntü sözcüğünden alıntıdır. Kelime kökeni Fransızca olan “depresyon”, latince olan “depressio” yani “çukur” sözcüğünden alıntıdır.

Birçok psikiyatrik hastalıkta olduğu gibi depresyonda da tüm kliniği açıklayacak bir model bulunmamaktadır. Genel kabul gören görüş beyinde kimyasal iletimde rol alan maddelerle ilgili bir dengesizliğin olmasıdır. Bu dengesizlik çevresel nedenlerden de etkilenmektedir.

Taciz: Geçmişte yaşanan fiziksel, cinsel ya da duygusal istismarlar; yaşamın ilerleyen dönemlerinde depresyona neden olabilirler.

Bazı İlaçlar: İzotretinoin (akne tedavisinde kullanılan), antiviral, kortikostiroitler… gibi bazı ilaçlar depresyon riskini artırabilirler.

Fikir Ayrılıkları veya Fikir Çatışmaları: Kişisel çatışmalar, aile üyeleri ya da arkadaş çatışmalarından kaynaklanabilir.

Ölüm ya da Kayıp: Sevilen birinin ölmesi veya kaybolmasından kaynaklanan acı, üzüntü ve keder, depresyon riskini artırır.

Genetik: Aileden gelen genler bireyin depresyona olan yatkınlığı, depresyon riskini yükseltir. Depresyona olan yatkınlık tek bir genden kaynaklanmaz. Ancak birçok genin depresyon riskini artırıcı katkısı olduğu bilinmektedir.

Büyük Olaylar: Yeni bir iş kurmak, mezun olmak, evlenmek gibi iyi olan etkinlikler dahi depresyona neden olabilir. Bunun dışında yaşam alanının değişmesi, işsizlik, geçimsizlik, boşanma, emekli olma gibi olaylar depresyon riskini artırabilirler.

Diğer Kişisel Sorunlar: Diğer zihinsel hastalıklar, sosyal izolasyon yani bir aileden ya da gruptan atılma gibi sorunlar depresyon riskini artırabilir.

Hastalıklar: Bazen depresyon başka hastalıklarla birlikte gelir ya da başka hastalıklarla tetiklenir.

Madde Bağımlılığı: Madde bağımlılığı sorunu olan kişilerin %30’unda majör ya da klinik depresyon olduğu bilinmektedir.
ada.basar.35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla