Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-10-2017, 01:32 AM   #2 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Sosyal fobiyi yendim umudunuzu kaybetmeyin sakın

Öncelikle tebrik ederim.Hayatta her şeyde olduğu gibi başarının anahtarı sorunların , eksiklerin üzerine yılmadan gidebilmekte.Bu kararlılığı uzun bir süre sürdürebilmekte gizli.

Başarılarının ve paylaşımların devamını dilerim.Sana şöyle yap böyle yap demeyeceğim.İşte kendi başına tatile git.Otobüste yanına oturan emmiyle sohbet et.Eğer sohbet etmek istiyorsa merak etme o seni bulur.Adamın hayat hikayesini öğrenirsin. Bazı bilindik şeyler var.Mesele genelde reçeteyi bilmekle alakalı değil o yapmakla alakalı.Güvenmiyoruz bir şeylere.Sürece güvenmiyoruz , kendimize güvenmiyoruz (o bende işe yaramaz ) böyle uzayıp gidiyor.Yoksa insanlar çok şey yapmak istiyor sen de muhtemelen yapmak istiyorsun.Tahtaya çıksam ben de bu kadar anlatırım diyorsun ama bunu yapamıyorsun.

Hayatta ki gerçek başarılar uzun vadeli başarılardır.Bir sınavdan yüz almak başarı değildir.(Bize hep empoze edilen ) mesela uzun bir öğretim hayatını başarıyla bitirmek ve iş hayatında bu başarıyı devam ettirebilmek bir başarıdır.Pek çok insan bu başarıyı gösteremez dersler on numaradır ama iş hayatında istediği yere gelemez , eksikleri vardır.Bazıları ise hayatlarında ki o çizgiyi yükseğe taşırlar en azından uğraştıklarını görürsün ve bu kişiler hayatın bir yerinde muhakkak başarılı olurlar.Bu başarı onların gerçek öz güvenini artırır.Mesela sosyal fobiyi yenebilmek bir başarıdır.Ben bunu başardım ve daha fazlasını yapabilirim dediğin an öz güvenin artar.

Zaman , tecrübe ama asla vazgeçmemek bu işin anahtarı.Netice de isterse on yıl sürsün.Sen kaybettiğin yıllara değil kazandığın yıllara bakacaksın.

Eğer başlığı canlı tutarsan ve tavsiye ararsan yardımcı olabiliriz.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla