Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27-03-2017, 07:42 PM   #14 (permalink)
KıpçakBeyi
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Sep 2015
Bulunduğu yer: Tavşanlı/Kütahya
Mesajlar: 441
Tesekkür: 195
198 Mesajinıza toplam 252 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
KıpçakBeyi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kişisel Gelişmelerim

Gelişmelerin için tebrikler.

Esasında telkin dinlerken yapabileceğin şey kendine geçmişin geçmişte kaldığını telkin etmek. Ne yaşanırsa yaşansın sadece şu an var. Korku ilkel bir duygudur ve seni korumaya çalışır. Hepimizin korkuları var aynı şeyleri gene yaşamaktan korkuyor olabilirsin. Kendine şu an daha güçlü , daha tecrübeli olduğu söyle.

Geçmiş geçmişte kaldı. Değiştirme şansın yok. Giden gitti , kalan kaldı. Birinci Balkan savaşının sonucunu değiştiremezsin. Tarih insanlar ondan ders alsın diye var onun içerisinde yaşasın diye değil. Sen 19.26 itibariyle (benim için şu an) nefes alan ya da nefes veren belki önünde ki monitöre bakan belki halı sahada top koşturan yada yıldızları sayan birisisin ve bu değişmeyecek. Sen o şeyi yapmayı bırakana kadar. İçtiğin kahveden zevk al mesaiye yetişemem kaygısı ile tek dikişte içme çünkü kol saatin yetişebileceğini söylüyor. Geçmişte o kahveyi içerken kötü bir haber aldın belki kız arkadaşın telefona bitti diye mesaj attı. Kahveyi eline her eline aldığında mesaj gelen anı hatırlayıp o anda yaşarsan mutsuzluktan başka bir şey geçmez. Oralet içebilirsin o mekandan gidebilirsin. Bunlar beynin kaç komutudur ama üstüne gidebilirsiniz. İşte buradayım ve elimde kahve içiyorum üç sene önce üç senede kaldı.

Neticede kaçtığın şey kendinsin. Kendinle oturup konuşman gerek. Çözmen gerek o travmayı atman gerek. Pek çok durumda insanın korktuğu aynı anı tekrardan yaşmaktır. Tekrar suiistimal edilmek , hırpalanmak , aşağılanmak vs.

Suçluluk telkini kendini geçmişte bir konu hakkında suçladığın için seni sıkıştırıyor. Geçmiş geçmişte kaldı ben suçsuzdum dediğin (m) vakit rahatlayacaksın. Bende öyle oldu eğer daha büyük travmaların varsa geçmişte emdr'yi deneyebilirsin. O anın görüntüsü silinince rahatlıyorsun.
KıpçakBeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla