Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-01-2017, 01:20 PM   #14 (permalink)
bgtgyjbga
Teğmen
 
Üyelik tarihi: Dec 2016
Mesajlar: 64
Tesekkür: 14
21 Mesajinıza toplam 31 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
bgtgyjbga is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: Kendini Savunamamak

Selam

Bu sorunun temelinde sorunsuz bir hayat sürme isteği yatıyor, aslında temelde herkesin istediği gibi problemsiz kavga gürültü olmadan yaşamak var gayet normal bir şey bu fakat sahip olunan bu düşünce yapısıyla bu konu şöyle aşılmaya çalışılıyor, "eğer herkesin onayını alırsam, sivrilmezsem sesimi çıkartmazsam başıma problem açılmaz" ama tabi bu bilinçli olarak değil bilinçaltının bir yönlendirmesi ve bu da çocukluktaki yetiştirilme tarzı ile alakalı, eğer çocuklukta bir takım problemler sessiz kalarak aşılmışsa -buna kendini o ortamdan izole etmek dahi olur- bu tarz bir düşünce şekli geliştirmek çok olağan ben bu konuda uzman değilim akademik bilgim yok psikoloji hakkında kendi tecrübelerim ve araştırmalarımdan yola çıkarak konuşuyorum -problemin çoğunu aşmış bulunmaktayım çok şükür-

Kısacası, bu tarz düşünce yapısı problemsiz yaşamak için savunma mekanizması geliştiriyor ve bu mekanizmanın da enstrümanları düşük öz güven ve değersizlik duygusu, bunun sonucunda da kendini savunamama, kalabalık yerlerde huzursuz olma, kendini ifade etmekte güçlük çekme, gibi gibi sayısız soruna-ama bunlar bilinçaltına göre kötü şeyler değil aksine problemsiz yaşamak için birer araç- neden oluyor.

Yapılması gereken, değerlilik duygusu ve özgüven kazanma, bunlar için suçluluk ve ego geliştirme telkinlerini tavsiye diyorum -ben 26 gündür dinliyorum arada dalgalanmalar olsa da bazı davranışlarımda keskin dönüşler var sanki istemsiz şekilde bazı davranışlarım değişti dinleyebildiğim kadar dinlemeyi düşünüyorum- ve de NLP.

NLP, beim en çok işime yarayan yöntemlerden bir tanesi eft de yaptım ama eft de o duyguya odaklanmak gerekiyor ve ne kadar odaklanırsan o kadar iyi sonuçlar veriyor ve bu da elbette pek mümkn değil tamamen o hisi yaşamak için o olayı yaşamak lazım buna da imkan yok yani geçmişimde beni rahatsız eden bir olayı tekrar yaşayamam ama NLP ile çok basit.

Ben şöyle yapıyorum; şimdiki halimle çocuk olduğum zamana gidiyorum ve onunla konuşuyorum, dertleşiyorum vs, ve diyorum al iç şu suyu bu senin .... problemlerini silecek .... kişinin sana yaptıkalrını unutacaksın gibi gibi şeyler diyorum ve gerçekten tam bu krılma anlarında ürperiyorum, resmen titriyorum. tavsiye derim.
bgtgyjbga isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla